L’Ajuntament de València contracta el disseny del prototip de pèrgola fotovoltaica per als col·legis municipals

Luisa Notario ha explicat que també s’ha contractat el projecte bàsic d’execució i direcció d’obra d’esta pèrgola fotovoltaica als CEIP Santiago Grisolía i Benimaclet.

L’Ajuntament de València ha contractat els treballs per dissenyar el prototip de pèrgoles fotovoltaiques que s’instal·laran als col·legis en resposta a les peticions de zones d’ombra que arriben des dels centres educatius i també a la necessitat d’avançar en polítiques de transició energètica en la nostra ciutat. Així ho ha confirmat la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, qui també ha anunciat les contractacions dels projectes d’execució i direcció d’obra per instal·lar eixe prototip tant al CEIP Benimaclet com al CEIP Santiago Grisolía. 

El termini d’execució s’estima que serà d’un mes, mentre que el pressupost total d’estes actuacions arriba als 14.950 euros. “Estes iniciatives ens serviran per sol·licitar la delegació de competències en el marc del Pla Edificant i així poder instal·lar estes pèrgoles també en altres centres educatius de la nostra ciutat”, ha explicat Notario.

La regidora ha recordat que a inicis d’any l’alcalde de València, Joan Ribó, i el conseller d’Educació i Cultura, Vicent Marzà, varen anunciar un projecte de viabilitat per incloure en el Pla Edificant la instal·lació de pèrgoles fotovoltaiques als patis de 25 centres educatius de València, amb l’objectiu de millorar la sostenibilitat i l’eficiència energètica de les instal·lacions escolars. “Esta iniciativa redunda en un benefici doble per a l’alumnat i la comunitat educativa, atés que es proporcionaran zones d’ombra per atenuar l’efecte intens del sol durant molts mesos de l’any i, a banda, es produirà energia elèctrica que podrà ser utilitzada pel propi col·legi o com a entitat d’autoconsum, tal com preveu la legislació vigent”, ha recordat Notario.

L’acord inicial entre Ajuntament i Conselleria suposa una inversió total de 4,2 milions d’euros per “dignificar i millorar molt la qualitat dels col·legis de la nostra ciutat, dels quals ens encarreguem del seu manteniment”, ha explicat la regidora. La inversió s’inclourà en el Pla Edificant, amb un total de 52 milions d’inversió en escoles i instituts de la ciutat.

Deixa el teu comentari