L’Ajuntament de València ha obert una nova exhibició en la sala d’exposicions temporals de la Casa-Museu Benlliure, dedicada al pintor valencià Vicente March

A la sala de mostres temporals de la Casa-Museu Benlliure

L’Ajuntament ha obert una nova exhibició en la sala d’exposicions temporals de la Casa-Museu Benlliure, dedicada al pintor valencià Vicente March, un pintor que la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha qualificat de “rellevant i gran desconegut tot i que -en paraules de l’escriptor Vicent Blasco Ibáñez- va gaudir d’una reputació artística que honorava a la seua pàtria”.

“Vicente March i Marco. El somni de Roma” és un projecte expositiu que aborda per primera a vegada a València una exposició monogràfica sobre este pintor valencià de finals de segle XIX. La regidora Glòria Tello ha explicat que “pretén traure a la llum i recuperar d’un cert oblit la seua figura i obra perquè March va ser un membre destacat de l’àmplia generació d’artistes valencians que es van formar i van establir a Roma en les últimes dècades de segle, i la seua rellevància es va anar diluint amb l’arribada dels nous i revolucionaris llenguatges artístics del segle XX”.

L’edil, que ha recordat que Vicente March Marc va nàixer a València l’any 1859 i va morir en Benigànim en 1927, ha assegurat que “hui dia és, per a gran part del públic, un perfecte desconegut”. “No obstant això, la seua pintura d’execució preciosista, dedicada al quadre de gènere i costums va fer les delícies de l’exigent burgesia europea sent en el seu temps un pintor de notable prestigi i excel·lents resultats comercials”.

L’exposició es compon de més de cinquanta quadres procedents quasi íntegrament de col·leccionistes privats de l’àmbit nacional als quals s’uneixen altres tres obres del Museu de Belles Arts de València. “Esta acurada selecció permet fer un recorregut per totes les etapes creatives de l’artista i descobrir els seus dots com a retratista, pintor de gènere i de costums populars, sense oblidar les seues atractives obres de temes orientals o els paisatges de les seues estimades poblacions de Subiaco (en Roma) i Benigànim”, ha explicat la regidora.

“Atés el caràcter privat d’estos fons, la mostra constitueix una oportunitat única i difícilment repetible per a disfrutar d’esta pintura d’alta qualitat que va captivar els col·leccionistes del segle XIX i que encara hui causa admiració entre els seus espectadors”, ha afegit.

El projecte, comissariat per la investigadora de l’art valencià María José López Azorín s’incardina en la política d’exposicions de la Casa Museu Benlliure dedicada a l’estudi d’esta saga d’artistes i el seu temps.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.