L’Ajuntament de València ha presentat 172 noves accions per aconseguir la igualtat

El 22% d’estes per a reforçar l’àrea de violència de gènere i masclista

L’Ajuntament  de València compta amb noves propostes per desenvolupar el Pla Marc d’Igualtat aprovat pel Ple Municipal en setembre de 2018 “amb l’objectiu d’aconseguir avanços significatius en matèria d’igualtat entre dones i homes”. 

El nou document s’ha elaborat a partir de les conclusions extretes per Las Naves de l’anterior programació, que ha sigut desenvolupada entre 2018 i 2019, per 24 de les 49 regidories i 3 organismes autònoms, i ha beneficiat 118.332 persones, de les quals 12.008 són homes i 106.324 dones. 

La regidora d’Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI, Lucía Beamud, ha explicat que, segons l’avaluació de Las Naves, per conéixer els resultats de les intervencions desenvolupades, s’han executat 142 accions que representen un 90,1% de les intervencions dissenyades i incloses l’esmentat pla. I la majoria de les àrees se situen en un grau d’execució que oscil·la entre el 90 i el 95%.

Pel que fa a les noves accions, un total de 172, el 22% s’han programat per a reforçar la lluita contra la violència de gènere i masclista.

Incideixen en la descentralització de les polítiques d’igualtat amb suggeriments com la de desenvolupar el festival Igualment Fest, que es feia a la plaça de l’Ajuntament, a les 15 places dels pobles de València.

La regidora ha subratllat la importància d’avaluar i fer un seguiment de totes les mesures així com de fer un exercici de rendició de comptes amb el conjunt de la ciutadania amb l’objectiu final d’aconseguir avanços significatius en matèria d’igualtat entre dones i homes, des de l’adaptació constant a la realitat.

Deixa el teu comentari