L’Ajuntament de València ha reduït des de l’any 2015 els interessos de demora en un 90 per cen

144 persones s’incorporaran a treballar en servicis essencials del consistori gràcies al programa ECOVID, al qual s’ha adherit l’Ajuntament.

L’Ajuntament ha reduït des de l’any 2015 els interessos de demora en un 90 per cent. Segons ha informat la vicealcaldessa i portaveu Sandra Gómez en la roda de premsa celebrada amb el també portaveu Sergi Campillo després de la Junta de Govern Local “l’any 2020 pagarem 900.000€ en interessos de demora, mentre que l’últim any de govern del Partit Popular es van pagar 9.200.000€, és a dir 10 vegades més”. Per a Gómez esta reducció “ és fruit de la bona gestió que s’està realitzant per part del govern del Rialto” i “amb el marge que hem obtingut de més de huit milions d’euros, este Ajuntament el pot dedicar a millorar els seus servicis públics o fer obres i inversions públiques.”

També s’ha millorat de manera notable des de l’any 2015 el pagament als proveïdors, és a dir als autònoms i xicotetes empreses que venen productes o presten servicis al consistori, que en paraules de Gómez “veien llastrada la seua capacitat financera pels impagaments acumulats per part de l’Ajuntament de València”. Al llarg d´enguany el període mitjà de pagament s’ha situat en tan sols 19 dies, una xifra molt ajustada si la comparem amb la mitjana nacional que està en 81 dies. Per a la regidora “València està destacant per la bona gestió no sols respecte als governs del Partit Popular sinó respecte a la mitjana estatal i a la d’altres municipis”.

L’Ajuntament s’ha adherit a ECOVID, un programa de subvencions destinat a la contractació de persones d’almenys 30 anys d’edat, desocupades com a conseqüència de la conjuntura derivada per la covid-19, impulsat per la Generalitat Valenciana en col·laboració amb les Corporacions Locals. “Contractarem a 144 persones, que s’incorporaran a treballar el 26 de novembre i que enfortiran tots aquells servicis que van ser declarats com a essencials durant l’Estat d’Alarma”. Es tracta de servicis com a Benestar Social o immigració, que han tingut major càrrega de treball durant la crisi sanitària. La vicealcaldessa ha destacat que “no són xicotetes beques i pegats”, i que “les seues retribucions estaran d’acord amb la seua qualificació professional, amb sous que van des d’uns 2500 € per als llicenciats, fins als 1200€, salaris totalment d’acord amb el conveni de l’Ajuntament”

Hui la Junta de Govern ha aprovat la contractació per un milió d’euros de depuradores, instal·lacions de bombament i infraestructures electromecàniques dirigides a preparar millor la ciutat per a respondre als episodis de pluges intensos, com el que va patir la ciutat de València fa dos setmanes. La inversió es durà a terme des del servici del cicle integral de l’aigua, que prepara la ciutat per a respondre davant situacions crítiques.

Per a finalitzar Gómez ha informat de la pròxima construcció del col·legi Ángel de la guarda, “un nou col·legi en una zona molt important, l’aquarterament d’Enginyers, on va la nova promoció d’habitatge públic on des de l’Ajuntament volem anar d’acord amb el desenvolupament urbanístic que patirà la zona”.

Deixa el teu comentari