L’Ajuntament de València instal·la les dos noves estacions per mesurar contaminació atmosfèrica i acústica en l’Olivereta i Patraix

Giuseppe Grezzi ha explicat que les noves instal·lacions estan en fase de calibratge i ha destacat que naixen dels pressupostos participatius, fruit de la conscienciació ciutadana sobre la qualitat de l’aire

Ja s’han instal·lat físicament les dos noves estacions per mesurar la contaminació atmosfèrica i acústica als districtes de l’Olivereta i Patraix. El regidor delegat de Qualitat Acústica i de l’Aire, Giuseppe Grezzi, ha informat que les noves estacions es troben ara en fase de calibratge, tant en l’avinguda del Cid com en la de l’Arxiduc Carles.

Grezzi, que s’ha reunit amb representants de l’Associació de Veïns i Veïnes de Tres Forques, ha explicat que la iniciativa sorgix dels pressupostos participatius Decidim València 2018/19, en què la ciutadania va proposar i va votar majoritàriament el projecte. “Es demostra una vegada més la conscienciació creixent de la ciutadania sobre la qualitat de l’aire que respirem, una preocupació que ocupa a este govern municipal des del primer dia i que ens du a facilitar tota eixa informació amb la instal·lació d’estacions com estes o com les que ja funcionen des de fa uns mesos als Poblats Marítims”, ha explicat el regidor.

Una vegada licitats i adjudicats els processos corresponents, s’ha procedit durant este mes a la instal·lació de les estacions de mesurament, que ara necessiten d’un període de temps per a comprovacions tècniques del funcionament correcte de tots els analitzadors i de les comunicacions que permetran accedir sistemàticament a les dades registrades. Esta fase de calibratge tècnic es desenvoluparà durant els pròxims mesos.

Les noves instal·lacions, que es complementaran amb un panell digital que mostrarà informació relacionada amb les dades registrades, comprovaran tant els nivells dels principals contaminants atmosfèrics com del nivell sonor ambiental i formaran part de la xarxa de vigilància de la contaminació atmosfèrica de la ciutat. “L’objectiu fonamental és facilitar la informació a la ciutadania i combatre els episodis puntuals de contaminació”, ha ressaltat el regidor, qui ha posat en valor les iniciatives ciutadanes per lluitar contra la contaminació atmosfèrica i acústica derivada del trànsit motoritzat en la ciutat.

Comenta la notícia