L’Ajuntament de València manté les ampliacions de les terrasses per compensar les restriccions del 30% d’aforament interior

Lucia Beamud anuncia una campanya d’inspeccions contundent per vigilar el correcte funcionament de les ampliacions a Russafa, Ciutat Vella, el Cedre i Hondures

La regidora d’Espai Públic, Lucia Beamud, s’ha reunit amb representants de la Federació d’Associacions Veïnals de València, Federació d’Hosteleria de València, la Coordinadora Empresarial de Ocio y Hosteleria de la Comunitat Valenciana (CEOH) i Unió Gremial per fer balanç del funcionament de les ampliacions temporals de terrasses a causa del coronavirus que van ser autoritzades el passat maig de 2020.

Beamud ha fet realitzat dos anuncis en la reunió. El primer és que l’Ajuntament de València mantindrà les ampliacions de les terrasses per a compensar la restricció del 30% d’aforament que encara s’imposa als establiments d’hosteleria amb motiu de la pandèmia de covid-19. Tal i com es va acordar en maig de 2020, estes ampliacions seran temporals fins que deixen d’existir limitacions. 

A més, Lucía Beamud ha anunciat que el servici d’inspecció de l’Ajuntament de València, en col·laboració amb la Policia Local de la ciutat, duran a terme a partir dels pròxims dies una campanya contundent d’inspeccions en els espais més tensionats de la ciutat a nivell de terrasses, que són Russafa, Ciutat Vella, el Cedre i plaça Hondures.

L’objectiu és que es respecten escrupolosament les normes establertes per a les ampliacions de les terrasses de manera que disminuisquen les queixes que últimament s’han produït per part dels veïns i veïnes d’estos sectors de la ciutat. “Com sempre, des de l’Ajuntament de València intentem mantindre una postura equilibrada i sensata, i en este cas apostem per facilitar al sector de l’hosteleria el seu treball en una situació complicada i de restriccions, però també apostem per vigilar que ningú se salte les normes i aprofite per posar un nombre de taules i cadires fora d’allò estipulat, amb les conseqüents molèsties veïnals que això ocasiona”.

Segons la normativa actual, la sancions per incompliment de les ordenances de terrasses oscil·len entre 700 i 3.000 euros i quan es produeix reiteració de incompliment s’estitupla una denegació del permís a la terrassa per dos anys.

Comenta la notícia