L’Ajuntament de València rep 12 milions d’euros per la liquidació definitiva dels tributs de l’Estat

La Junta de Govern Local ha acordat este divendres la liquidació definitiva per a l’any 2018 de la participació del municipi de València en els tributs de l’Estat amb una liquidació positiva de 12 milions d’euros. Ho ha explicat la vicealcaldessa i portaveu municipal, Sandra Gómez, després de la primera reunió del 2021 de l’òrgan col·legiat. La regidora ha explicat que esta xifra supera la prevista per l’Ajuntament i s’incorporarà en el superàvit de l’any 2020.

En la roda de premsa posterior a la Junta, en què ha estat acompanyada del també vicealcalde i portaveu, Sergi Campillo, la regidora ha qualificat esta xifra de “molt bona notícia”, ja que “en este any 2021, quan es faça la liquidació de 2020 i apliquem els romanents al pressupost, comptarem amb 12 milions d’euros més”. Això “ens dona marge i ens ha permés aprovar les modificacions fiscals de les ordenances anunciades esta setmana” i que la Junta de Govern ha acordat formalment este matí.

D’altra banda, la vicealcaldessa ha recordat que les vivendes d’edificis residencials que instal·len plaques fotovoltaiques tindran dret a una bonificació del 50 % en l’Impost de Béns immobles (IBI) durant un màxim de 10 anys fins a arribar al 20 % del cost d’esta instal·lació i també podran acollir-se a bonificacions del 95 % sobre la quota de l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO). L’objectiu és “lluitar contra el canvi climàtic, afavorir la rehabilitació i regeneració de les vivendes, tendint al fet que la gran majoria vagen a consum energètic zero”.

Gómez s’ha referit així mateix a la suspensió de les taxes de terrasses, mercats extraordinaris i quioscos durant el primer semestre de l’any, prorrogable en funció de l’evolució de la pandèmia. La finalitat és “compensar les pèrdues o, dit d’una altra manera, ajudar totes les empreses que estan passant molt mal l’any 2020, tenint en compte que 2021 també serà un any difícil” per les restriccions d’aforament i d’horaris d’obertura, que afecten comerços, sector de la restauració i mercats ambulants. “Des de l’Ajuntament volem col·laborar amb una bonificació de taxes i amb eixe paquet extraordinari d’ajudes aportant la part municipal”, ha expressat Gómez en al·lusió al fons de cooperació covid-19 de 120 milions d’euros en què participen la Generalitat (50 %), les Diputacions Provincials (30 %) i els Ajuntaments (20 %).

Junt amb les bonificacions fiscals a les instal·lacions fotovoltaiques i la suspensió de les taxes de terrasses i mercats ambulants, la regidora ha destacat la reducció de la taxa de clavegueram per a les activitats econòmiques i comercials, que possibilitarà un estalvi de fins a 2.000 euros a l’any a “contribuents d’ús intensiu”. Esta mesura pretén beneficiar les empreses que més s’estan veient perjudicades per les restriccions, i especialment l’hostaleria.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.