L’alcalde de Catarroja visita “Prop de tu” per festejar la recent declaració de festa d’Interés Turístic Local a la seua Festa de Moros i Cristians.

Jesús Monzó ha acudit d’allò més content al programa “Prop de tu” i és què no és per a menys. Els Moros i Cristians de Catarroja ja és Festa d’Interés Turístic Local. La Generalitat concedeix la distinció a uns festejos amb vint anys d’història i dotze col·lectius inscrits.

La Generalitat Valenciana ha concedit la declaració de Festa d’Interés Turístic Local a la Festa de Moros i Cristians de Catarroja. D’aquesta manera, el Consell atén la sol·licitud presentada a l’inici de l’any per la Federació de Comparses de Moros i Cristians Intercomparsa del municipi de l’Horta Sud que va ser confirmada per l’ajuntament.

Segons Monzó, han sigut vint anys de treball, de persistència, de bon humor, de companyerisme.

Un reconeixement que han acollit amb entusiasme els festers que ja han pogut presumir de nomenclatura este cap de setmana passat durant la celebració del mig any de Moros i Cristians.

Les Festes de Moros i Cristians de Catarroja compta amb una trajectòria de dos dècades. Va ser en 1998 quan va nàixer la primera filà, encara que no va ser fins a un any més tard quan es va celebrar la primera entrada, ja amb tres col·lectius inscrits. Els festejos, que se celebren en la segona quinzena de setembre, han anat creixent amb els anys, amb la creació d’Intercomparsa i amb la dotzena de files i comparses actuals.

Deixa el teu comentari