L’alcalde de València participa en una jornada sobre canvi climàtic en les ciutats mediterrànies organitzada per la Unió Europea

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha afirmat que “València vol ser punta de llança contra el canvi climàtic en Europa i vol ser una de les cent ciutats europees climàticament neutres abans de 2030”. 

L’alcalde ha fet estes declaracions en una jornada sobre canvi climàtic en les ciutats mediterrànies organitzada per Copernicus, el programa de la Comissió Europea sobre canvi climàtic i observació de la Terra.

En la jornada, en la qual també han participat la vicepresidenta quarta del govern, Teresa Ribera; el ministre de Ciència, Pedro Duque; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; i el responsable del programa Copernicus, Carlo Buontempo, s’ha abordat l’impacte del canvi climàtic sobre les ciutats mediterrànies.

L’alcalde ha repassat l’estratègia realitzada durant els últims anys i ha destacat els canvis importants en la mobilitat de València, l’impuls a la transició energètica amb la creació de comunitats locals il’aposta per les renovables, la renaturalització de la ciutat, la recuperació d’espais per a vianants, la protecció de l’Horta i l’impuls a l’alimentació sostenible i de proximitat.

Ribó considera que les ciutats climàticament adaptades seran ciutats millors perquè seran més verdes, més saludables, més cohesionades i més de barri i, a més, integraran el seu litoral com un espai de resiliència i d’esplai ciutadà”. 

Deixa el teu comentari