L’Alcalde de Guadassuar diu “Sí” a l’abocador de la Ribera

L’alcalde i president del Consorci insisteix que l’actual estudi recull totes les garanties tècniques i medi ambientals.
Guadassuar no diu “no” al futur abocador de la Ribera. L’equip de govern passarà pel ple la proposta per sol·licitar al consorci que s’estudie com un dels possibles emplaçaments per a la instal·lació. Concretament els polígons: 5, 6, 8 i 37.

Si la proposta s’aprova, Guadassuar i Tous seran els dos municipis disposats a albergar la instal·lació. L’Estudi elaborat per l’Agència Energètica de la Ribera assenyala una sèrie de poblacions com a idònies per a l’emplaçament de l’abocador. Un estudi que segons recorda el president compta amb totes les garanties tècniques i medi ambientals.

Montañana recorda que el pla integral de residus recull la necessitat que cada consorci dispose d’aquesta instal·lació. Fins al moment, rebuig de la planta ha de ser transportat a abocadors externs amb un cost que el passat any va superar els dos milions set -cents mil euros.

El president del consorci també ha explicat que el percentatge de rebuig que es traslladarà al futur abocador serà molt menor que l’actual.

La resta de municipis proposats per l’estudi de l’Agència Energètica de la Ribera tenen fins al 31 de gener per a pronunciar-se al respecte.

Deixa el teu comentari