L’alcalde ha anunciat que el Pla Especial de la zona sud del Port, a Natzaret, ja ha superat els tràmits administratius escaients al govern central

L’alcalde de València, Joan Ribó ha convidat a la Generalitat i a l’Autoritat Portuària de València a sumar-se al Pla municipal d’Infraestructures Verdes que vertebrarà tota la façana litoral de la ciutat. L’alcalde Joan Ribó ha presidit este matí la reunió del Comité Assessor Port-Ciutat, juntament amb el president de l’Autoritat Portuària, Aurelio Martínez, i representants de la Generalitat, a qui ha traslladat que “la unió de totes les administracions facilitarà ajudes europees per aconseguir un litoral verd per a la ciutat de València”. 

En la reunió, que s’ha celebrat a l’Edifici del Rellotge, Ribó ha sol·licitat que l’Autoritat Portuària, la Generalitat i l’Ajuntament unisquen forces a través d’un conveni per a culminar el Pla d’Infraestructures Verdes de la Façana Litoral de València. Un pla que “harmonitza les diverses actuacions presents i futures sobre tota la façana marítima de la ciutat, com ara la via verda del Cabanyal, el cordó dunar de la Malva-rosa i la regeneració de les platges del Sud, el parc de Desembocadura, el final del vell llit del riu Túria, així com les actuacions sobre el nou llit, o la millora del paisatgisme dels pobles del Sud”. L’alcalde considera que “la unió de totes les administracions permetrà accedir als fons europeus”.

EL PLA ESPECIAL DE NATZARET AVANÇA

Respecte del Pla Especial de la zona sud del Port, en la zona de Natzaret, l’alcalde ha anunciat que ja ha passat els tràmits administratius escaients al govern central, i ara només cal que superen la fase de l’administració autonòmica. “Espere que en desembre passe ja per la comissió territorial i tinguem el pla especial aprovat complint amb els terminis parlats amb el veïnat de Natzaret i els responsables del Levante UD”, ha dit l’alcalde. 

En este punt, Joan Ribó ha presentat hui tres opcions distintes per als accessos a la nova terminal de passatgers del port, una de les quals ha rebut el consens de totes les parts representades en la reunió. “La proposta que ens havia fet el port tenia un gran impacte paisatgístic sobre la ciutat i, per això, hem presentat tres alternatives”, ha afirmat l’alcalde. La proposta de consens preveu l’eixida de la terminal de passatgers a través d’una rotonda i un pas inferior que, en paraules del primer edil, “causa un menor impacte”. 

Joan Ribó ha detallat els últims tràmits pendents per a l’obertura parcial, en els pròxims mesos, del Parc de Desembocadura. El parc tindrà una grandària de 86.000 metres quadrats i es calcula que les obres tindran un cost aproximat d’uns 15 milions d’euros. En este sentit, l’alcalde ha sol·licitat l’ajuda econòmica de l’Autoritat Portuària mentre continuen les negociacions per perfilar quina part del cost assumirà cada organisme. En la reunió també ha participat la vicealcaldessa Sandra Gómez, que ha sol·licitat que les parcel·les del port de València que s’endinsen en el Cabanyal en el conegut “triangle del Cabanyal” “es recuperen o s’integren en el Pla Especial del Cabanyal”. L’Ajuntament també ha mostrat la seua satisfacció per la introducció de panells d’energia fotovoltaica en els edificis del port. 

RECUPERACIÓ DE L’ESCALA REIAL

L’Ajuntament i el Port continuen estudiant la millor fórmula per a la recuperació de l’Escala Reial del port, que es troba afonada en la mar, i que es situava parcialment sobre l’actual Marina. “El port ha encarregat un estudi per mirar la millor manera de recuperar l’escala i la posterior ubicació”, segons ha explicat el president de l’Autoritat Portuària, Aurelio Martínez. Per la seua part, el consistori ha demanat “que es faça un estudi arqueològic d’esta escala històrica” perquè, segons ha remarcat l’alcalde, “és un element patrimonial de la ciutat”. 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.