L’alcalde Joan Ribó ha inaugurat este matí per videoconferència el seminari virtual “La mobilitat sostenible en les ciutats”

L’alcalde inaugura el seminari virtual sobre “La mobilitat sostenible en les ciutats” 

L’alcalde Joan Ribó ha inaugurat este matí per videoconferència el seminari virtual “La mobilitat sostenible en les ciutats”, organitzat per l’Ajuntament de València i l’organització “Transport & Environment”, amb la col·laboració de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) i l’Agència Municipal de la Bicicleta. Ribó ha destacat que “el bé més preuat de les nostres ciutats és l’espai públic i, en particular, un espai públic de qualitat i saludable”. 

 Ribó ha assegurat que la gran lliçó de la pandèmia de la covid-19 és que “quan estàvem perdent un poc de perspectiva sobre nosaltres mateixos i els nostres límits, ens ha forçat de nou a mirar-nos amb humilitat, a escala humana i a valorar quines són realment les nostres primeres necessitats i com ha de ser el nostre model de creixement”. 

Per això, segons l’alcalde, “no podem cedir l’espai públic de manera tan desproporcionada als vehicles, ni per a circular ni per a estar aparcats”. En eixe sentit, Ribó considera que “l’espai públic és necessari per a preservar la nostra salut”. 

L’alcalde ha recordat que les polítiques de mobilitat sostenible “poden semblar ara obvietats però fins fa poc no ho eren”. Per a Ribó, “cada millora de l’espai públic que hem tractat de dur endavant en alguna de les nostres ciutats, com cada actuació per afavorir la mobilitat sostenible, ha estat sempre motiu de polèmica, per exitós que haja estat a posteriori el resultat final. Poden creure’m, sé del que parle”.

Per a aconseguir estos objectius, segons Ribó, “no haurem de menysprear l’ús de les noves tecnologies però el que necessitem amb urgència és aplicar solucions d’intel.ligència analògica, la de tota la vida”.

L’alcalde ha conclòs recordant que “per posar en marxa el canvi ja no cal mirar un horitzó llunyà. No ens donaran més pròrrogues. El futur és ara”.  

El seminari virtual es celebrarà al llarg del dia de hui i acollirà nombrosos experts en mobilitat tant de les administracions públiques com de les entitats privades i els col·lectius ecologistes. 

Deixa el teu comentari