L’alcalde subratlla el paper fonamental de les ciutats en la sostenibilitat alimentària i la lluita contra el canvi climàtic

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha presidit este divendres la celebració del Dia Mundial de l’Alimentació i del Dia de la Dona Rural, i ha destacat el paper protagonista de les ciutats, on viu més del 50% de la població mundial, en el desenvolupament de les polítiques alimentàries sostenibles. 

Ribó ha realitzat estes manifestacions durant la commemoració del Dia de la Dona Rural, que se celebra hui, i del Dia Mundial de l’Alimentació, que se celebra demà, i que ha reunit en el Saló de Cristalls de l’Ajuntament a nombrosos representants de l’àmbit de l’agricultura i l’alimentació junt amb membres de la Corporació. L’alcalde ha presidit l’acte acompanyat per la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà. 

L’alcalde ha posat el focus en dos aspectes fonamentals del procés de producció alimentària: la incorporació de les polítiques de gènere, i la preocupació per les condicions de treball i socials dels productors dels aliments. 

Ribó ha fet un reconeixement al “impagable treball de les dones rurals a llarg de la història, i actualment en moltes zones del món”; un reconeixement, ha afegit, “que ha d’incorporar polítiques de gènere en tot l’espectre d’activitats que suposa el sistema alimentari”

Deixa el teu comentari