L’Alcúdia aprova el pressupost del 2019 amb els vots a favor del PSPV i Compromís i el vot en contra del PP

L’atenció a les persones, l’educació, la cultura, la sostenibilitat, la participació ciutadana i uns serveis públics de qualitat són les principals apostes del govern actual.

L’Ajuntament de l’Alcúdia ha aprovat, amb els vots favorables del PSPV i Compromís i el vot en contra del PP, els quarts pressupostos de la present legislatura. Uns pressupostos que, en línia amb els aprovats pels anteriors exercicis prioritzen l’atenció a les persones, la cultura i l’educació, al mateix temps que aporten per la sostenibilitat, l’ocupació i la participació ciutadana.

Aquest pressupost destina 172.000 euros per a cobrir els serveis socials bàsics i el suport a les famílies i prop de 200.000 euros per a diverses beques i ajudes en educació: llibres, transport i material escolar, ordinadors, beques als estudiants de qualsevol grau, beques per al conservatori de música, ludoteca, així com subvencions destinades als diferents col·legis del municipi i per a les associacions de mares i pares d’aquests.

Les subvencions a les entitats ciutadanes i esportives de l’Alcúdia es portaran aquest any quasi 300.000 euros, una quantitat notable, que demostra l’interès de l’Ajuntament en potenciar les distintes associacions i entitats existents. Per altra banda, aquest 2019 es destinen 130.000 euros al Pla d’Ocupació Local, que l’any passat va donar feina a prop d’un centenar de persones, i que reforçarà les aportacions que es facen des d’altres administracions amb aquesta mateixa finalitat.

Cal destacar que l’Ajuntament destinarà més de 600.000 euros a inversions. Per quart any l’Alcúdia ha apostat pels pressuposts participatius, en els que han participat 700 veïns i als que es destinaran el pròxim any 280.000 euros, el 50% dels diners destinats a inversions, per a les realitzacions de 8 inversions distintes proposades i votades pels veïns i veïnes de l’Alcúdia. En total, en els 4 anys de pressuposts participatius s’han aprovat 40 actuacions amb un cost de prop d’un milió i mig d’euros.

L’Alcalde i regidor d’hisenda, Andreu Salom, ha destacat que “són uns pressupostos realistes en els quals destaquen, un any més, les partides vinculades a programes de protecció social”. També ha volgut assenyalar que “es mantenen les altes xifres d’inversió alhora que la contenció en despeses ens ha permès continuar en les rebaixes d’impostos. Així, l’IBI es rebaixa en 2019 un 3%, el tipus de les plusvàlues baixa 2 punts i la part municipal del fem un 5%”. Segons Salom, “l’esforç que hem fet per reduir el deute municipal a pràcticament la meitat ha comportat un important estalvi quant als interessos, amb la qual cosa hem pogut mantenir i fins i tot augmentar les inversions al mateix temps que es redueixen els impostos”.

Per la seua banda, Paco Sanz, portaveu de Compromís per l’Alcúdia, ha assenyalat que “aquest és el quart any del Govern del Botànic, que ha marcat un nou temps que s’ha notat a tots els nivells, també als ajuntaments. S’ha passat d’una època governada pel PP on havíem de reclamar l’impagament de les subvencions a una altra, de governs de Compromís, PSPV i Podem en el que s’ha tingut dificultats en absorbir les ajudes i subvencions d’institucions com la Generalitat o la Diputació”.

Deixa el teu comentari