L’Alcúdia celebra el Dia del País Valencià amb la Fira Gastronòmica, la festa de les paelles i el Concurs de Putxero Valencià.

El Correllengua, els Premis Jaume I i el Trobafoc altres dels plats forts de la celebració.

img_799701La setmana d’activitats a l’Alcúdia començarà el dia 6 amb el lliurament dels premis del Bloc Jaume I de dibuix escolar al voltant del 9 d’octubre a la Casa de la Cultura. D’altra banda, el dia 7 els alumnes de 5é i 6é, acompanyats de la Colla la Rosca, seran els protagonistes del tradicional acte d’ofrena de les corones de llorer als carrers 9 d’Octubre i Jaume I. Ja a les, 8.30 de la vesprada, la reivindicativa comitiva del Correllengua eixirà des del Parc de la Nòria fins a arribar a l’Ajuntament on es lliurarà la “torxa de la llengua” a l’Alcalde de l’Alcúdia, Andreu Salom. Els actes del dia finalitzaran a les 10.15 de la nit amb el lliurament dels XXI Premis Jaume I als salons Siglo XXI.

El dia 8 a la 1 del migdia tindrà lloc la inauguració la XXII Fira Gastronòmica. Com cada any, els alcudians i alcudianes podran tastar els aliments més representatius de les comarques del País Valencià. Eixe mateix dia, a les 7 de la vesprada a la Casa de la Cultura, Josep Vallés Núñez serà nomenat fill predilecte de l’Alcúdia. Expresident de la Cooperativa Agrícola Nostra Señora de l’Oreto i la Caixa Rural, Vallés és també fundador i vicepresident de Aneccop; la cooperativa líder mundial en exportació de cítrics. A les 11 de la nit, el Trobafoc recorrerà l’avinguda Antonio Almela des del Monument de la Música fins a la Sénia. Ja en la seua tercera edició, el Trobafoc d’aquest any comptarà amb la participació dels Dimonis de Morella, L’Infern Faller de València i els Dimonis Enroscats de l’Alcúdia, entre d’altres.

El dia 9 l’Alcúdia celebrarà el Dia del País Valencià amb la XXXVII Festa de les Paelles a partir de les 12 del migdia a l’avinguda Compte del Serrallo. La festa continuarà fins tard amb una discomòbil, xaranga i unflables al carrer. Ja com a l’últim dels actes a destacar, el dia 10 tindrà lloc, a les 2.30 del migdia als Salons Siglo XXI, el dinar de degustació i de lliurament dels premis del IX Concurs de Putxero Valencià i Postres de caqui de la Ribera.

Deixa el teu comentari