L´Alcúdia celebra la festa de l’arbre amb l’homenatge a un xop monumental

El xop va ser plantat l’any 1966 en un camp allunyat del poble però que hui ja forma part de la trama urbana.

1 (18)Corria la dècada dels 60 quan una família de l’Alcúdia va plantar un xop, un plàtan i un xiprer, junt a altres arbres, en una parcel·la que cultivaven a certa distància del casc urbà de l’Alcúdia. El lloc es deia el Xaparral i els xiquets i xiquetes anaven a vore i a jugar amb els animals que hi havia.

Amb el pas dels anys el poble va créixer i aquell camp es transformà en una nova zona residencial. L’Ajuntament, conscient de la monumentalitat d’aquells arbres, va planificar la creació d’un parc sobre la parcel·la original, el que hui es coneix com Parc de la Fira Gastronòmica.

Ara, 50 anys després, l’Ajuntament de l’Alcúdia, a través de la Regidoria de Medi Ambient i els familiars d’Andreu –la persona que va plantar el xop- ha volgut celebrar la Festa de l’Arbre amb l’homenatge a aquesta espècie, en un acte que tindrà lloc aquest dissabte 9 d’abril.

La Festa començarà a les 11 amb diversos tallers per a xiquets, amb la temàtica dels arbres, lectura de llibres sobre arbres i plantes i passejades explicatives pel parc. A les 12, es farà l’homenatge amb la intervenció dels familiars de les persones que plantaren el xop fa 50 anys i la lectura de textos i poemes per part dels alumnes del Col·legi Les Comes, situat prop d’aquest parc. La Festa finalitzarà amb l’actuació de Dani Miquel, que contarà la història de “l’Arbre Generòs”.

Paco Sanz, regidor de medi ambient, ha volgut subratllar que “el coneixement del nostre entorn és el primer pas per a que els més menuts prenguen consciència de la necessitat de la seua conservació. En aquest cas, excepcional perquè els arbres han sobreviscut al creixement de la ciutat, hi ha un component simbòlic molt important, perquè ens permet endevinar i comprendre el creixement de les ciutats i la seua integració amb l’entorn”.

El regidor ha confirmat que “aquesta festa es repetirà cada any en un parc distint i servirà per respectar i estimar les plantes i arbres dels nostres parcs i jardins”. Sanz ha afegit per finalitzar que “ens estem esforçant molt per mantindre aquest xop, ja que està malalt, però es tracta d’un repte i no anem a escatimar recursos”.

Deixa el teu comentari