L’Alcúdia celebra la festivitat de Sant Andreu amb múltiples activitats

El dissabte 26 tindrà lloc “L’Esmorzar de Sant Andreu”, on l’associació “La Cultura del Almuerzo” lliurarà els premis “Cacau d’Or” 2016 i on es nomenarà l’Alcúdia com a “Capital de l’Esmorzaret”.

p1220553Aquest cap de setmana comencen les activitats per a celebrar el dia del patró de l’Alcúdia, Sant Andreu. l’Associació L’Alcúdia Gastronòmica ha organitzat, per segon any consecutiu, “L’Esmorzar de Sant Andreu”, que tindrà lloc el 26 de novembre, al recinte de l’Àgora Jove, i que reunirà a alguns dels més prestigiosos cuiners i restauradors de la Ribera Alta. En aquest tradicional esmorzar l’associació “La Cultura del Almuerzo” atorgarà els premis “Cacau d’Or”.

Aquest guardó distingeix a professionals de l’hosteleria per la qualitat dels seus esmorzars, i els premiats del 2016 són “El Trocito del Medio”, de València, “Bar el Kiosko” de València i “La Mar Salà”, de Cullera. A banda, s’entregaran també el diploma acreditatiu “Esmorzador d’Honor” a la Filharmònica Alcudiana, que ha guanyat aquest any el Certament de València. Però, a més a més, el poble de l’Alcúdia serà nomenat, com a “Capital de l’Esmorzaret”.

Tots aquells que acudisquen amb el seu tiquet podran gaudir d’un esmorzar tradicional que inclou des de cacau de collaret de Montoliu, fins guiso de novia (pollastre Kuc, pilota Orce creïlles), gelat de caqui de P.Tormo, taronja caiguda de l’arbre de Ximo Baeza o Carmeleta de Peiró, entre altres.

Altra activitat destacada serà la pujada al campanar durant els dies 26 i 27 de novembre i, 3 i 4 de desembre, per a que les veïnes i veïns de l’Alcúdia puguen visitar el campanar amb un guia que explicarà totes les curiositats i la història d’aquest monument.

Durant la festivitat del patró podrem gaudir d’altres activitats com són la IV Exhibició de Motos Clàssiques en moviment, el diumenge 27 a partir de les 9h del matí, al voltant del parc de la II República. Eixe mateix dia, a les 19h de la vesprada, al Saló Artístic, es representa el sainet “I vostè… què haguera fet?”, a càrrec del grup de teatre de la falla Pensat i Fet d’Alberic. Igualment el dimarts 29 de novembre, es realitza la presentació del llibre “Versos”, de Teresa Puig Fito.

I ja el dia gran, el dia 30 de novembre, celebració de Sant Andreu, tindrà lloc laprocessó de volta general pels carrers de costum. A les 19.15h començaran, les danses de Gegants, Tornejants, Grup de Dansa i Dansadors. Una altra de les activitats que té lloc aquest 30 de novembre és el dinar de germanor de l’Associació de Jubilats i Pensionistes de l’Alcúdia.

A més, la Junta Central de Confraries, ha organitzat, per a aquest dia, un esmorzar popular i una picaeta popular, al llarg del matí, a la plaça del País Valencià, on es col·locaran atraccions infantils per als més menuts.

I per a finalitzar, l’Associació Gent Major celebra el seu dinar de germanor, el dia 3 de desembre, a la Sala Rex.

Deixa el teu comentari