L’Alcúdia es mobilitza pel refugiats de Grècia

Dos furgonetes plenes de caixes d’ajuda humanitària han eixit de l’Alcúdia

L’ONG CEAR, d’ajuda als refugiats va donar una xerrada ahir sobre el conflicte actual

13083293_10153619874926693_7000869130815652721_nEl grup “L’Alcúdia amb els Refugiats” s’ha mobilitzat per recollir ajuda humanitària cap als refugiats de guerra de Síria provinents d’aquest país i altres països en conflicte.

En tan sols tres dies, molt intensos, 30 voluntaris han recollit 90 caixes de productes necessaris, que han omplert 2 furgonetes. L’ajuda recollida es va traslladar a un magatzem de la Pobla de Vallbona, que ha centralitzat l’ajuda, on van eixir cap a Barcelona, a l’espera del vaixell que les portarà a les terres on milers de persones estan suportant allò que no es pot suportar.

Aquesta recollida s’ha pogut fer gràcies a la col·laboració des distintes empreses i comerços de l’Alcúdia, així com de l’Ajuntament, que va proporcionar el local de recollida i un vehicle i personal per traslladar l’ajuda cap a la Pobla.

Entres els productes que s’ha recollit trobem alimentació infantil, productes d’higiene personal per a xiquets i adults, protector solar, sabó tipus “lagarto”, mantes i sacs de dormir, gorres i barrets per al sol i portabebés. A més a l’Alcúdia també s’han recollit i confeccionat portabebés en distints dies.

Finament ahir tingué lloc una xerrada, “Situació dels refugiats a Europa i a Espanya” a càrrec de l’organització CEAR, Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat, que comptà amb l’assistència de Noèlia Montagud i Gema Síscar de l’àrea d’inclusió i de Mohamed Alí, refugiat algerià.

En la xerrada es va explicar la situació dels refugiats al nostre país, que eren assistits per diverses organitzacions, com CEAR, i especialment de l’actual crisi humanitària a Europa per l’arribada de milers de persones que venen fugint de la gerra a eixos països.

Es va denunciar el recent acord de la Unió Europea amb Turquia. El passat mes de març, la Unió Europa va arribar a un acord amb Turquia amb el qual s’aprovava a partir d’aquest moment l’expulsió de les persones que arribaren a Grècia, sense importar l’edat, la nacionalitat, les circumstàncies personals o les causes que els van obligar a fugir del seu país.

Aquest acord i la seua aplicació pràctica vulnera la normativa europea i internacional, i ha alertat del risc que corre la vida de moltes persones refugiades si finalment són retornades a Turquia.

“L’Alcúdia amb els refugiats” continuarà mobilitzant-se en ajuda de totes aquestes persones que han d’haver fugit de les seues cases i als que Europa ha abandonat a la seua sort, incomplint les seues obligacions dels tractats internacionals.

Deixa el teu comentari