L’Alcúdia estrena un original rellotge de sol

IMG_3668Ahir a la Plaça Tirant lo Blanc i amb una nodrida presencia d’escolars de l’Alcúdia es va inaugurar un original rellotge de sol.

El rellotge de sol ha sigut dissenyat per l’arquitecte de l’Alcúdia Francesc Pina, que ha dirigit la seua construcció. Aquest nou element llueix a l’edifici de la Casa de la Cultura i l’arquitecte, Antonio Calza, que va projectar aquest edifici singular ha manifestat que “Aquest rellotge, enginyós i estètic alhora, enriqueix la Casa de la Cultura”.

El rellotge va ser inaugurat per l’alcalde de l’Alcúdia, Andreu Salom, la regidora d’Educació, Pilar Huertas i el propi arquitecte, Francesc Pina, que va explicar el seu funcionament als assistents.

És tracta d’un rellotge del tipus lineal multignòmon vertical declinat i les marques horàries són cada quinze minuts. La paret de la Casa de la Cultura conté la lectura de les hores tant en horari d’estiu com en horari d’hivern, així com l’hora solar exacta en números romans. Cal dir que durant estiu estem desfasats en dos hores respecte a l’horari solar i en hivern una hora.

Deixa el teu comentari