L’ALCÚDIA EXIGEIX AL GOVERN EL COMPLIMENT DE LA LLEI DE DEPENDÈNCIA

La moció, coincidint amb el 10é aniversari de la llei, va ser aprovada pel PSPV i Compromís, amb l’abstenció del PP.

e71a3598El passat mes de desembre la Llei de la Dependència va complir 10 anys. Actualment hi ha a Espanya 1.212.048 persones que tenen reconegut el dret a rebre la prestació per la seua situació de dependència, però sols 856.452 la reben. La raó principal ha estat que, les persones de Grau I de Dependència haurien haver-se incorporat al sistema en 2012, però el Govern de Rajoy va demorar eixa incorporació fins al 2015, de manera que s’ha generat un llarguíssim “llistat d’espera”.

D’altra banda, el Govern de Rajoy ha introduït un model de finançament de la Llei de la Dependència que crea grans desequilibris territorials, degut a que el 82% de la despesa corre a càrrec de les Comunitats Autònomes, i sols el 18% a càrrec del Govern central.

L’Ajuntament considera que ha aplegat l’hora de donar un nou impuls a aquesta llei, per a que les més de 355.000 persones que es troben en llista d’espera en aquest moment ingressen en el sistema.

Es per aquests motius que, des de l’Ajuntament de l’Alcúdia, s’aprovà, amb els vots favorables de Compromís i PSPV i l’abstenció del PP, exigir al Govern central l’atenció immediata de totes aquelles persones que tenen reconeguda la Dependència i no reben cap prestació o servei. Igualment exigir també al Govern central la derogació del Reial Decret que ha frenat el desenvolupament de la Llei de la Dependència i demanar-li que recuperen el temps perdut en matèria d’inversions en dependència, entre altre exigències referents a aquest mateix tema.

Deixa el teu comentari