L’Alcúdia pels drets de la infància

El passat dilluns 10 de desembre, Dia Internacional dels Drets Humans, va tindre lloc a la Casa de la Cultura un ple extraordinari sobre els Drets de la Infància.

L’acte va comptar amb la participació dels alumnes dels cinc centres educatius del municipi, els quals també van realitzar diversos murals artístics sobre la mateixa temàtica.

La Casa de la Cultura de l’Alcúdia va acollir, la vesprada del dilluns 10 de desembre, un ple extraordinari celebrat amb motiu del Dia Internacional dels Drets de la Infància: un esdeveniment amb el qual no tan sols es buscava commemorar aquest dia, sinó també donar a conèixer en profunditat els drets dels xiquets i les xiquetes.

Durant l’acte – on van estar presents l’alcalde de l’Alcúdia Andreu Salom i diversos regidors i regidores de l’Ajuntament com Pilar Huertas, regidora d’Educació, així com membres de tots els grups municipals – els i les escolars dels col·legis Heretats, Batallar, Sant Andreu, les Comes i Els Évols van parlar al voltant dels deu drets de la infància – pel que fa als de Participació, Protecció i Desenvolupament – i els quals van ser repartits amb anterioritat (també en funció de la seua complexitat) entre els alumnes de tercer fins al sisè curs de primària i entre els de primer i segon curs de l’ESO.

Així, l’alumnat de cadascun dels cinc centres va exposar més específicament el parell de drets que havia treballat al llarg de les últimes setmanes, conformant un acte amb un total de deu intervencions on també es va fer menció de la situació actual pel que fa a aquests drets. Les explicacions dels escolars van finalitzar amb les seues conclusions i peticions dirigides a les autoritats, amb les quals demanaren que aquests drets foren una realitat garantida per a tots els xiquets i les xiquetes, sense oblidar el seu propi compromís per arribar a aquest objectiu.

En acabar, a la mateixa Casa de la Cultura, van exposar-se uns murals artístics (també confeccionats pels mateixos alumnes) i on es veia reflectida tota la temàtica jurídica treballada. Així mateix, no és la primera volta que a l’Alcúdia se’n fan activitats en relació amb els drets de la infància: en anys anteriors també s’han dut a terme projectes i propostes lúdiques, com són algunes Gimcanes destinades als alumnes de primària o inclús contacontes realitzats al voltant de la mateixa qüestió per als menuts i les menudes d’Infantil.

Deixa el teu comentari