L’alumnat de Koynos i El Barranquet de Godella treballa de manera conjunta en un projecte d’accessibilitat cognitiva

Alumnes del col·legi públic El Barranquet i del centre d’educació especial Koynos han tret endavant, de manera conjunta, un projecte d’accessibilitat cognitiva per afavorir la integració en l’entorn escolar als xiquets i xiquetes que presenten dificultats de comprensió.

Este projecte consisteix en la realització i col·locació de pictogrames per senyalitzar les distintes parts del col·legi El Barranquet, de la mateixa manera que ja es fa en el Koynos. Les professores d’audició i llenguatge de tots dos centres han treballat colze a colze per ajudar als xiquets i xiquetes en esta tasca.

Un cop finalitzada la col·locació de pictogrames en les instal·lacions de El Barranquet, l’alumnat de tots dos centres va participar en una gimcana en què havien d’identificar cada pictograma amb el lloc corresponent: gimnàs, biblioteca, menjador, banys, etc.

El professorat dels dos col·legis es va formar prèviament sobre l’accessibilitat cognitiva i, un cop finalitzat el projecte, també s’ha editat un llibre de lectura fàcil amb l’objectiu d’assolir estos coneixements.

L’antic director del Koynos i actual tutor del centre i gestor del coneixement, Vicente Ibáñez, va guiar a l’alumnat durant la visita a El Barranquet, i li va explicar a l’alcaldessa en funcions, Eva Sanchis –que participà d’esta activitat-, els detalls d’este projecte.

Deixa el teu comentari