L’alumnat del CIPFP Faitanar de Quart de Poblet desenvolupa el projecte Erasmus + “MEYE: Mathematics in Early Years Education”

L’objectiu principal de la iniciativa és millorar la formació inicial i contínua dels professionals de l’educació infantil en l’àrea de les matemàtiques i la seua didàctica


Cinc estudiants del cicle d’Educació Infantil del CIPFP Faitanar de Quart de Poblet, al costat d’una docent que actua de coordinadora, formen part del projecte Erasmus + “MEYE: Mathematics in EarlyYears Education”, iniciat el curs anterior. La seua comesa és encarregar-se de realitzar proves pilot i tallers en escoles infantils, amb la finalitat d’elaborar, al costat de la resta de participants, la guia “MEYEGuide”.

Aquesta innovadora iniciativa, finançada per la Unió Europea i aprovada pel SEPIE (Agència Nacional Erasmus + a Espanya), naix per la inquietud de continuar avançant i desenvolupant projectes d’investigació educativa que permeten un enriquiment dels professionals que col·laboren en aquest, tant per part del professorat com de l’alumnat.

Els objectius que planteja MEYE són millorar la formació inicial i contínua que els professionals de l’educació infantil tenen sobre l’àrea de les matemàtiques i la seua didàctica; desenvolupar productes nous per a abordar amb èxit l’ensenyament i aprenentatge de les matemàtiques en l’educació infantil i que estiguen a l’abast de la comunitat educativa; i fomentar la cooperació internacional i el treball conjunt de diferents agents implicats en l’educació infantil, com a centres d’FP d’educació infantil, escoles infantils, universitats i centres de formació del professorat.

Fins ara s’han realitzat dues reunions de coordinació a València i una activitat d’ensenyament-aprenentatge a Portugal. En el projecte participen deu alumnes més d’Eslovènia, Portugal i Regne Unit.

La duració prevista del projecte era inicialment de dos cursos acadèmics, encara que, a causa de la COVID-19, s’ha prolongat per un curs més. Les entitats participants van decidir posposar la següent trobada fins a maig de 2021. Mentrestant, s’està treballant en l’elaboració de dues dels tres resultats intel·lectuals del projecte: MEYECurriculum i el MEYE Training.

En aquest projecte, al costat de l’institut de Quart de Poblet, cooperen entitats de cinc països europeus: la Conselleria d’Educació, Innovació, Cultura i Esport (CEFIRECTEM) i la Universitat de València a Espanya, Gimnasija Celje–Centre en Eslovènia, High House Nursery a Regne Unit, Agrupament de Escolas Marcelino Mesquita do Cartaxo a Portugal i Warsowa University a Polònia.

Deixa el teu comentari