L’ampliació de la V30 no protegeix els interessos de Xirivella ni del Medi Ambient

Podem coincideix amb els moviments socials que l’ampliació de la V30 és conseqüència de l’ampliació del Port i aïlla encara més als veïns i veïnes de Xirivella.

Xirivella és la població més afectada per grans infraestructures al servei de la ciutat de València (aeroport, nu A3-V30, nou llit…).

Aquestes infraestructures ocasionen greus problemes mediambientals i de mobilitat al veïnat, i Podem veu amb temor que poden incrementar-se amb projectes com l’ampliació de la V30, que està pensada per a proveir les necessitats de trànsit d’un port ampliat, que farà que tot el trànsit que genere passe a escassos metres dels edificis del nostre municipi.

Pilar Lima, Coordinadora autonòmica de Podem, Karin Jansen regidora de Podem Xirivella, i Mario Jordá Secretario de Transició Ecològica de Podem s’han reunit hui dimecres amb Antonio Montiel representant de la Comissió Ciutat-Port, i José Luis Sanz portaveu de la Federació d’Associacions Veïnals de Xirivella, per a explorar estratègies compartides que eviten els perjudicis a les persones i al medi ambient que produirien una ampliació del Port i de la V30.

Declaracions de Pilar Lima:
L’ampliació del Port de VLC i la seua conseqüència, l’ampliació de la V30, no s’entén en el context d’emergència climàtica.

Està pensada per a afavorir el negoci privat, no comprometrem els fons europeus en projectes desfasats no adaptats al canvi climàtic.

Declaracions de Karin Jansen:
“Volem comprometre al govern de Xirivella, del qual formem part, al fet que continue liderant institucionalment la defensa dels interessos de la ciutadania i del medi ambient, i es posicione clarament en contra d’aquesta ampliació que tant ens perjudica.”

Declaracions Federació d’Associacions Veïnals (José Luis Sanz):
Existeixen alternatives suficients i menys lesives per a no perjudicar més a Xirivella, com fer que el trànsit de mercaderies siga tot ferroviari, o aprofitar més el port de Sagunt amb menor impacte mediambiental.

Declaracions Ciutat-Port (Antonio Montiel:
Cal qüestionar l’ampliació del Port íntegrament, és un macroprojecte obsolet que no respon a les exigències que suposa un canvi climàtic, i sense rendibilitat social. L’ocupació que generarà no és de qualitat ni estable, durarà mentre estiga fresc el ciment.

Deixa el teu comentari