L’asfaltat dels camins rurals de Cullera afectats per les obres de l’A-38 es realitzarà este mes

La regidoria d’Agricultura confirma l’inici dels treballs després d’anys de paràlisi i de reivindicacions del sector agrari

Visita camins afectats per obres A38CULLERA. 13-02-17. La problemàtica dels camins rurals del terme de Cullera desfets per les obres de l’A-38 està en vies de solució. El regidor d’Agricultura, Marc Joan, ha pogut confirmar amb responsables de l’execució de l’autovia que la setmana que ve s’iniciaran els treballs d’asfaltat de les vies afectades, unes tasques que s’allargaran durant una setmana si tot va segons està previst.

«Es una magnífica notícia per al nostre poble i especialment per al sector agrari», destaca Joan, ja que esta reivindicació ve de lluny. Cal recordar que la construcció del tram Cullera-Favara de l’A-38, la via que substituirà l’antiga N-332, ha deixat impracticables molts camins de la partida.

Les obres de l’A-38 s’iniciaren fa més de set anys i es paralitzaren en 2010. No fou fins a la segona meitat del 2015 quan es reactivaren, després de la pressió exercida pel govern municipal.

Durant tot este temps, les queixes dels llauradors han estat constants, recorda el regidor, perquè l’estat dels camins era perillós per a la seguretat viària. «S’han produït accidents, avaries per culpa dels clots i, especialment durant la campanya de l’arròs, la circulació de maquinària pesant era impossible», destaca. «Ara, per fi, el Ministeri de Foment ha atés les nostres exigències i els camins s’asfaltaran», indica.

Sense aval

El responsable de la política agrària municipal assenyala que els llauradors eren «escèptics» davant esta possibilitat pel fet que l’anterior govern municipal no haguera exigit en el seu moment un aval per tal de garantir que els camins que s’utilitzen per a les obres de l’A-38 es deixaren en un estat òptim una vegada acabats els treballs de l’autovia.

El regidor d’Agricultura cullerenc ha detallat que els camins que s’asfaltaran a partir de la setmana que ve seran el d’Assegador Rabassades, el camí dels Barranquets, el camí dels Allargats i el camí de les Xafarines.

Finalment, Joan destaca que ha calgut l’arribada d’un nou govern local perquè s’atenga esta demanda, que ja es va posar sobre la taula al setembre del 2015 en la primera presa de contacte entre els responsables municipals i els ministerials en una reunió a Madrid. Des d’aleshores la pressió ha sigut constant «i ara es farà justícia amb els llauradors de Cullera», conclou el regidor.

Deixa el teu comentari