L’Associació Hispania Nostra inclou el Castell de Corbera en la Llista Roja de Patrimoni

L’Associació destaca que determinades parts del castell estan en “avançat estat de ruïna”.

L’associació Hispania Nostra ha inclòs el Castell de Corbera en la seua llista Roja del Patrimoni. Asseguren que el castell, construït a partir del segle XI, es troba en estat avançat de ruïna.

Aquesta associació espanyola per la defensa del patrimoni cultural i natural, ha decidit incloure aquest castell una llista que es va crear per tal d’informar sobre elements patrimonials en risc de desaparéixer, en risc de destrucció o alteració essencial dels seus valors.

La inclusió de la fortalesa en la llista de punts negres del patrimoni espanyol coincideix amb l’inici de les primeres actuacions urgents projectades per la Diputació, institució propietària del Castell.

Fa unes setmanes començaren les intervencions previstes d’urgència, anteriors a la rehabilitació integral que està prevista per als pròxims anys i que es durà a terme per fases.

Una actuació de gran envergadura i complexitat per l’estat en el qual es troba el castell.

Hispania Nostra compta amb una àmplia Llista Roja d’elements patrimonials que necessiten actuacions urgents. Entre elles també es troba la Granja de Sinyent de Polinyà, una casa gòtica que en aquests moments es troba apuntalada a l’espera de comptar amb fons per a rehabilitar-la per part d’AVA, actual propietària.

Deixa el teu comentari