L’Ateneu Mercantil lliurament el Trofeu Distinció Enrique Mora a “El Soro”

València 26 de febrer de 2020.- La Tertúlia Taurina de l’Ateneu Mercantil de València ha entregat el XVI Trofeu Distinció Enrique Mora Guillén al torero Vicente Ruiz “El Soro” per la seua trajectòria professional i pel seu defensa i promoció de la tauromàquia.

El lliurament del trofeu a “El Soro” s’ha realitzat per part de la presidenta de l’entitat, Carmen de Rosa, i el vicepresident segon, Enrique Mora, en el Saló Stolz en el qual s’han donat cita familiars i aficionats a la tauromàquia per a homenatjar el destre valencià.

Durant la seua intervenció, Carmen de Rosa ha recordat que “després de quasi sis dècades sense cap referent en el toreig valencià, El Soro en la dècada dels 80 va revolucionar València i el seu ambient taurí, la gent va tornar a les seues places perquè se sentia identificat amb el de Foyos. Jo vaig ser una d’elles, emocionada per un estil de toreig que eixia des del cor”.

El Trofeu Distinció Enrique Mora Guillén ha sigut concedit a toreros de reconegut prestigi com Enrique Ponce, Roca Rey, Paco Ureña, Sebastián Castella, El Juli o Padilla, entre altres.

La Tertúlia Taurina de l’Ateneu Mercantil és una de les seccions amb més tradició de la institució. Va ser fundada en 1993 i és una de les tertúlies més antigues i actives d’Espanya. Es reuneixen tots els dijous per a tractar diferents aspectes de la festa a més d’organitzar conferències o taules redones sobre temes taurins.

Comenta la notícia