L’Ateneu Mercantil premia a la start up Smart Footwear Sport pel seu calçat intel·ligent

Compte amb un dispositiu que monitora moviments en temps real per a caminar i córrer de manera adequada

Néstor Cervera, podòleg esportiu, i Alejandro Martínez, enginyer electrònic, els seus creadors

L’Ateneu Mercantil de València ha fallat el “VII Ateneu European Accelerator” a la start up Smart Footwear Sport, creada per Néstor Cervera i Alejandro Martínez. Tots dos emprenedors han llançat al mercat un calçat intel·ligent per a ensenyar a caminar i córrer de manera adequada ateses les necessitats particulars de cada individu i d’aquesta manera poder previndre lesions. El dispositiu de nova creació està connectat a una aplicació que permet monitorar tots els moviments en temps real i connectar-te amb el teu professional sanitari de confiança.

Aquest innovador projecte ha vist la llum gràcies al treball en equip format per un podòleg esportiu, Néstor Cervera (CEO), i un enginyer electrònic, Alejandro Martínez (CTO) sota el paraigua de START UPV.

En la seua elecció, el jurat ha considerat que es tracta d’una empresa que es troba en la fase perfecta per a poder traure el màxim profit a l’estada a Brussel·les que proporciona el premi concedit. Aquest guardó, que atorga amb caràcter anual el Club d’Innovació i Empreses de l’Ateneu Mercantil de València, es concedeix en col·laboració amb la Fundació Finnova i el patrocini de Caixa Popular. La Fundació Finnova patrocina el tiquet d’acceleració europea valorat en 10.000 €.

En la present edició del premi “VII Ateneu European Accelerator” s’havia creat, a més, una nova categoria enfocada al Ecodiseño Mediambiental Urbà, si bé ha quedat deserta al no ajustar-se els projectes presentats a les bases de qualitat exigides.

Projectes finalistes

Smart Footwear Sport es va imposar en la final a la start up Twentyone MEN Cosmetics de Rubén Barrachina, i a Uppear d’Íñigo Robles. La primera d’elles va desenvolupar un projecte de productes cosmètics masculins, arran d’un estudi que indica que quasi 4 milions d’homes utilitzen productes de bellesa per a sentir-se més còmodes i assegurances amb el seu aspecte físic, encara que no sempre s’adapten a les necessitats de la seua pell. El projecte proposa adequar el tractament atorgant-los productes especialment dissenyats per a ells.

Per part seua, la start up Uppear és un SAAS B2B que permet analitzar més al detall el procés de vendes, a més d’oferir prediccions que ajuden a la presa de decisions. Aquesta eina és molt fàcil i intuïtiva, donant opció a qualsevol comandament intermedi de l’empresa a accedir a les dades de l’empresa en temps real, gràcies al Data Storytelling.

Sobre ‘Ateneu European Accelerator’

‘Ateneu European Accelerator’ és la primera acceleradora espanyola de Brussel·les desenvolupada a la Unió Europea i proporciona eines a joves espanyols per a desenvolupar noves empreses i per a aprendre a usar els recursos que els proporciona la Unió Europea. Cada any es concedeix el premi entre els projectes presentats amb base tecnològica en el camp de les TIC, turisme, energies renovables, aigua, salut o medi ambient.

Play&go, guanyador de 2019

En la passada edició, el vencedor va ser la start up Play&go, dirigida per Jordi Díaz. Una empresa dedicada al disseny i desenvolupament de guies ludificades, campanyes promocionals i jocs geolocalizados, que ofereixen una experiència diferent, promovent la mobilitat dels jugadors i connectant el món físic i el digital. A través del joc, obtenen dades agregades del comportament dels usuaris, que transformen en coneixement amb algorismes basats en intel·ligència artificial i eines de Business Intelligence, per a millorar el producte i ajudar a la presa de decisions.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.