Colomer reitera l’aposta de Turisme pel lideratge en innovació i tecnologies turístiques

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha recalcat l’aposta de la Generalitat pel lideratge en innovació i tecnologies turístiques.

Així Colomer ha apostat per “impulsar des de la Generalitat, en col·laboració amb el sector, la gestió intel·ligent perquè el turisme estiga a l’abast de tots i siga més sostenible, qualificat, atractiu i inclusiu”.

Francesc Colomer ha realitzat aquestes declaracions després de signar amb el president de l’Agrupació Innovadora de les Destinacions Intel·ligents de la Comunitat Valenciana (Adestic), Vicente Ferrer, un conveni de col·laboració per a desenvolupar projectes per a la innovació de les empreses turístiques de la Comunitat Valenciana.

Mitjançant el conveni, emmarcat en l’estratègia de destinació turística intel·ligent, Turisme Comunitat Valenciana, a través de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur), contribuirà econòmicament amb 50.000 euros per a enfortir la innovació i la competitivitat del sector turístic.

Colomer ha posat l’accent que “aquest conveni respon al compromís de la Generalitat per convertir a la Comunitat Valenciana en referència en matèria d’innovació, coneixement i intel·ligència empresarial en turisme, a través de la cooperació públic-privada”.

Entre les accions previstes en el conveni es contempla un programa de capacitació tecnològica i de foment de la innovació en les empreses turístiques adherides a l’Agrupació, així com el desenvolupament d’eines tecnològiques per a la gestió turística, entre les quals cal destacar un important projecte de Smart data i cooperació empresarial.

Adestic pretén impulsar a curt, mitjà i llarg termini un desenvolupament turístic col·laboratiu i sostenible, a través de projectes d’innovació, que comporten desenvolupament d’actuacions conjuntes, enfortiment de l’oferta tecnològica i la introducció d’innovacions i noves tecnologies des de les empreses en línia amb les destinacions turístiques intel·ligents.

Adestic compta amb prop de 50 empreses turístiques i tecnològiques adherides, així com amb la participació d’institucions, centres de recerca i instituts tecnològics vinculats amb el sector turístic.

Deixa el teu comentari