Les activitats culturals municipals reben del SARC 3,2 milions d’euros en 2020

Enguany s’ha flexibilitat el model de subvencions pels condicionants de la pandèmia

SARC és un Servei dependent de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València. Amb els seus 31 anys d’existència, s’ha convertit en un pilar fonamental en el suport a les programacions culturals municipals dels 266 municipis que formen la demarcació de València.

La principal línia d’ajudes i subvencions als programes culturals municipals ve derivada del programa conegut com “SARC als pobles”, una dosi de vitamina cultural que permet, sobretot als municipis més menuts i amb menys recursos, programar quasi tot tipus d’activitat

Les xifres d’activitats programades pels municipis amb el suport econòmic del SARC, arribaran a les 2.550 activitats una vegada finalitzat l’exercici 2020. Un nombre d’activitats que no ha deixat de créixer respecte a edicions passades, confirmant l’interés dels ajuntaments en continuar programant cultura com un dels millors serveis que poden oferir els ajuntaments a la ciutadania.

La situació derivada de la pandèmia del covid ha posat en 2020 molts entrebancs als programadors/es culturals, que han hagut de fer enormes esforços en reajustar les programacions, tractant en la mesura de les seues possibilitats de no cancelar activitats. Conscients de la situació, l’àrea de cultura i el SARC han volgut concentrar les línies de subvenció en models més flexibles, de manera que aquells ajuntaments que no han pogut participar en línies específiques com els “projectes intermunicipals” o els “Festivals, mostres i Certàmens”, han tingut la possibilitat de reorientar les ajudes del SARC a altre tipus de projectes i a mantenir l’ecosistema cultural.

Deixa el teu comentari