Les ajudes de la Conselleria d’Agricultura per a la transformació i comercialització de productes agrícoles beneficien a 132 empreses agroalimentàries

Les ajudes, de 30 milions d’euros, són les de major dotació del PDR per al període 2014-2020 donat l'”important interés estratègic” del sector, segons la consellera


Mollà: “La resolució de les ajudes, que dóna suport a inversions per damunt dels 90 milions d’euros, arriba en un moment clau per a la recuperació econòmica de la Comunitat”

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha resolt beneficiar a 132 empreses amb les ajudes de 30 milions d’euros destinades a inversions en matèria de millora de la transformació i comercialització de productes agrícoles.

Aquestes subvencions, les de major dotació del Programa de Desenvolupament Rural per al període 2014-2020, permetran cofinançar les inversions fins a un màxim d’entre un 30% i un 40% que aconsegueix el 40% si es tracta d’actuacions radicades en territoris rurals classificats Leader.

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, s’ha referit al “interés estratègic” del sector agroalimentari, “fonamental en la regulació del mercat fresc, la creació d’ocupació, l’assentament de població en l’entorn rural, la valorització de la producció agrària i la promoció d’un model de producció sostenible i eficient”.

“La resolució de les ajudes, que dóna suport a inversions per damunt dels 90 milions d’euros, arriba en un moment clau pel seu efecte tractor sobre la producció primària ja que el sector agroalimentari serà fonamental per a la recuperació econòmica de la Comunitat”, ha indicat Mollà.

Aquestes ajudes, que en 2019 van sumar la seua tercera convocatòria, tenen per objecte augmentar la competitivitat de la indústria agroalimentària de la Comunitat Valenciana mitjançant la seua modernització, la contínua millora en la integració de la cadena agroalimentària, la innovació i l’accés a les noves tecnologies, la cerca de noves eixides per als productes agrícoles i la continuïtat en l’increment dels estàndards de protecció mediambiental.

En relació amb els projectes finançats, la consellera destaca en general l'”alt grau d’innovació en aspectes que milloren la qualitat, la salut i l’entorn”, amb actuacions que ajuden a mitigar el canvi climàtic a través de la sostenibilitat i eficàcia en el consum energètic, la reducció de l’impacte ambiental o la disponibilitat de sistemes de qualitat. També s’han valorat els projectes “que aporten valor a la cadena alimentària, i especialment a la producció primària i de proximitat”.

Així mateix, l’Administració autonòmica s’ha referit al caràcter productor i transformador alhora de moltes de les empreses beneficiades que completen el cercle de la cadena, una particularitat que es dóna, principalment, en el cas del sector hortofructícola, ramader o en l’olivarer, entre altres, i amb gran presència de l’entorn cooperatiu.

La indústria agroalimentària de la Comunitat Valenciana està integrada per més d’un 80% de petites i mitjanes empreses, orientades al sector de la fleca i pastes, carni i hortofructícola. En 2019, hi havia 2.518 empreses agroalimentàries en la Comunitat, amb una xifra de negoci d’uns 9.000 milions d’euros a l’any, la qual cosa suposa, aproximadament, un 8,5% del sector nacional, generant més de 30.000 ocupacions directes i aportant un valor afegit que representa el 9% nacional.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.