Les ajudes municipals a entitats socials de la ciutat de València s’han incrementat quasi el doble des de 2015

L’Ajuntament ha incrementat un 100% les subvencions nominatives a Casa Caritat i Sant Joan de Déu 

La regidora de Servicis Socials de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha donat a conèixer “el gran increment pressupostari que han rebut les entitats socials de la ciutat de València des que el govern de Joan Ribó va entrar en l’Ajuntament”. Lozano ha dit que “mentre en 2015 es concedien ajudes tan sols de 2,7 milions entre les delegacions de Servicis Socials, Envelliment Actiu, Igualtat i Cooperació; ara, només en la delegació de Servicis Socials, es donen subvencions per valor de 4,9 milions d’euros, al que falta sumar-li la resta de delegacions -abans citades- que també donen altres tantes ajudes. En definitiva, el govern municipal ha fet una revolució per a bé l’atenció social a València”.

Segons ha detallat Lozano, “Casa Caritat, amb qui l’Ajuntament té conveniades una sèrie de places d’allotjament per a persones sense sostre i que realitza una gran labor amb el seu servici de menjador diari, ha passat de 400.000 euros a 900.000 euros de subvenció nominativa amb el govern de Joan Ribó, més d’un 100% d’increment”. “El mateix ocorre amb l’Alberg de Sant Joan de Déu, que ha passat dels 350.000 euros en 2015 a 700.000 euros amb l’actual govern del Rialto, i de nou parlem d’un increment del 100%”.

INCREMENT DEL 40% EN LES SUBVENCIONS ANUALS D’ACCIÓ SOCIAL

“El mateix ocorre amb la convocatòria anual de les subvencions d’Acció Social que té com a objectiu el finançament de projectes que impulsen la cooperació entre la iniciativa social i l’administració local, en l’àmbit dels servicis socials, per optimitzar els recursos existents, coordinar i complementar les actuacions municipals”.

“La seua finalitat és impulsar i donar suport a les actuacions de la iniciativa social i el moviment associatiu, per millorar les condicions de vida de col·lectius que es troben en situació de vulnerabilitat social. La partida d’esta convocatòria s’ha incrementat un 40% passant dels 500.000 euros als 700.000 euros en l’actualitat”, ha explicat la regidora.

Isabel Lozano ha dit que “la vinculació i el treball intens entre l’Ajuntament i les entitats socials de la ciutat és clau i açò es demostra en diferents iniciatives, la més innovadora el projecte Fènix, un recurs fonamental per a València i una peça clau dins de tot el sistema de recursos i entitats que treballen a la ciutat per a les persones sense llar que ha obert Casa Caritat en uns terrenys que ha cedit gratuïtament el consistori a l’ONG”.

“L’Ajuntament de València forma part d’esta xarxa, dona suport a totes les entitats, treballa al costat d’elles. És l’única manera en què tindrem èxit i serem eficaços a l’hora de buscar una alternativa vital i una nova vida per a les persones que necessiten el suport de les administracions i entitats per poder tenir un nou projecte de vida”, ha exposat la regidora.

Deixa el teu comentari