Les Biblioteques Municipals de Burjassot realitzen més de 6.000 préstecs des de l’inici de l’any

El treball de les Biblioteques Municipals de Burjassot és constant per a acostar el món de la lectura a la població burjassotense. La situació sanitària que s’està vivint va suposar el tancament d’aquest servei municipal però, després de tornar a obrir les seues portes el mes de maig per a reprendre els préstecs literaris, les dades testifiquen que continua sent un dels serveis més utilitzats per part de les veïnes i els veïns de Burjassot.

Coincidint amb la celebració del Dia de les Biblioteques, dissabte passat, des de l’equip de les Biblioteques Municipals de Burjassot, tant adults com infantil, s’han donat a conéixer les dades estadístiques del que va de 2020.

Així, hi ha hagut més de 6.000 préstecs, concretament, 6.205 dels quals 5.715 han sigut de llibres en castellà, 368 en valencià, 112 en anglés i 10 en francés. En referència a la franja d’edat dels usuaris i usuàries que han realitzat els préstecs, la més nombrosa és la de més de 65 anys amb més de 2.000 préstecs, seguida de la franja de 31 a 50 anys, amb 1.372 préstecs, la de 51 a 64 anys, amb 1.352 préstecs i la de 0 a 13 anys, amb 876 préstecs. La franja que compta amb menor nombre de préstecs és la de 14 a 30 anys, amb 508.

En el cas dels gèneres més prestats, a la Biblioteca Infantil són els llibres enfocats als més xiquets i la literatura juvenil mentre que a la Biblioteca d’Adults és la novel·la el gènere més prestat, seguit de l’àrea temàtica de geografia i història, ciències aplicades, ciències socials i filosofia.

Finalment, els autors més prestats, a la Biblioteca infantil estan sent Jeff Kinney, Toni Cabo, Tea Stilton o Gerónimo Stilton i, a la Biblioteca d’Adults, Javier Cercas, Clara Sánchez, Margaret Atwood, John Grisham i Rosa Montero.

La Biblioteca d’Adults de Burjassot, situada en la segona planta de la Casa de Cultura, manté el seu horari ininterromput, de dilluns a divendres, de 9.00 h a 20.30 h i, com a mesures sanitàries de prevenció els préstecs i devolucions de llibres, es continuen realitzant amb cita prèvia. La permanència a les sales dedicades a l’estudi no precisen de cita prèvia però l’aforament continua estant limitat al 50%. És obligat l’ús de la màscara durant tota l’estada a la Biblioteca i el gel hidroalcohólic a l’entrada i a l’eixida i, quant als llibres prestats, aquests romanen set dies en quarantena, una vegada retornats. De moment, les instal·lacions de la Biblioteca Infantil romanen tancades però el préstec de llibres de literatura infantil i juvenil es continua fent a la Biblioteca d’Adults.

Deixa el teu comentari