Les Colònies Felines d’Alboraia van dur a terme l’esterilització de 67 felins durant l’any passat

L’Ajuntament d’Alboraia col·labora amb les persones voluntàries que alimenten i donen cobertura veterinària a les colònies

Els gats de carrer formen part de la fauna urbana a les ciutats i en general passen desapercebuts, es fan de notar i generen molèsties quan es produeix superpoblació, és a dir, quan ens trobem davant colònies felines incontrolades.

L’Ajuntament duu a terme des de fa anys la gestió de les colònies felines mitjançant un sistema denominat C.E.S. (Captura, Esterilització i Solta). Amb la col·laboració de voluntaris cuidadors autoritzats per l’Ajuntament, es captura a tots o a la majoria dels gats d’una colònia, que seran esterilitzats i retornats al seu territori.

“Volem agrair enormement la col·laboració de les persones voluntàries i la Policia Local d’Alboraia. Tinguem present que els animals també són éssers vius, i abandonar-los és un fet delictiu i immoral” declara Raquel Casares Dolz, regidora de Medi Ambient.

Durant 2020 es va dur a terme l’esterilització de 67 felins més, a més de les tasques de cura que es realitzen des del voluntariat secundat pel consistori.

Els i les voluntàries cuidadores, subministren menjar i aigua als gats de la colònia, ocupant-se també de la neteja d’aquesta. A més vigilen l’estat sanitari d’aquests, trampegen i esterilitzen animals nous silvestres, i retiren als domèstics i cadells que puguen ser socialitzats. També reben suport de la Policia Local d’Alboraia en la vigilància de les colònies.

Des del funcionament de les colònies d’Alboraia, s’han donat en adopció un total de 74 gats.

Actualment hi ha un total de 92 femelles esterilitzades i controlades, i 37 mascles també esterilitzats.

Des de 2017 es va iniciar un seguiment de les diferents colònies felines del municipi, amb la finalitat d’obtindre un cens de colònies d’Alboraia, elaborar un registre de persones autoritzades a alimentar animals en la via pública, i vigilar i senyalitzar les colònies i la seua situació.

Recordem que és molt important que l’alimentació i control de les colònies es faça de manera controlada amb la finalitat d’evitar sobrepoblació i danys als felins.

Deixa el teu comentari