Les falles de Cullera celebren el tradicional sopar d’Intercanvi de Vares

Els anteriors responsables de la JLF cedixen les responsabilitats als nous càrrecs electes

Per primera vegada en la història dues dones estaran al capdavant de les falles de la ciutat, la nova presidenta, Loles García i la recentment nomenada regidora, María José Terrades

CULLERA. 9-07-15. Les falles de Cullera van celebrar este divendres el tradicional sopar d’Intercanvi de Vares, el simbòlic traspàs de responsabilitats entre els anteriors responsables de la Junta Local Fallera (JLF) i les diferents comissions de la ciutat. L’acte, molt concorregut, va tindre lloc en el restaurant del Club de Tennis.

L’anterior president de la JLF, Francesc Llopis, va cedir simbòlicament el càrrec a la nova presidenta del col•lectiu faller, Loles García, qui ostenta l’honor de ser la primera dona presidenta de de la Junta després d’haver sigut també la primera dona presidenta d’una falla en la ciutat.

IMG_0113Llopis va agrair a tots els fallers i a les autoritats locals el suport durant els anys de treball, mentre que una emocionada Loles García es va dirigir als presents assegurant que era conscient de la gran responsabilitat que assumix i demanant la col•laboració per a aconseguir entre tots impulsar a les falles cullerenques.

Així mateix, es va produir el relleu entre el president nat de la JLF 2003-2015 i anterior alcalde de Cullera, Ernesto Sanjuán, i el nou president nat i primer edil, Jordi Mayor. Sanjuán va destacar el treball realitzat per a posar a les falles de la ciutat en el lloc que es mereixen, malgrat les dificultats econòmiques, i va assegurar que s’ha fet tot el que s’ha pogut per este col•lectiu «i creieu-me que si no s’ha fet més és perquè no he pogut».

Mayor, per la seua banda, va agrair a l’anterior Corporació la seua dedicació al món faller i va voler que tot el protagonisme fora per als responsables sortints. El nou alcalde va reafirmar el compromís del consistori amb el col•lectiu faller.

L’intercanvi de vares també es va produir entre l’anterior regidora de Falles, Juani Sapiña i la nova responsable, María José Terrades. Sapiña va manifestar sentir-se molt «orgullosa» d’haver ostentat esta responsabilitat i va agrair l’afecte obtingut per les comissions. Terrades, per la seua banda, va qualificar de «històric» el moment que viuen les falles amb dues dones al capdavant —la nova presidenta de la JLF i la nova regidora en la part institucional—, la qual cosa va assenyalar «és un símptoma d’igualtat i normalitat» en la festa.

Tots els càrrecs cessants, inclòs qui fóra regidor de Falles durant l’anterior legislatura, Andreu Piqueras, van rebre un emotiu homenatge en un acte de ‘germanor’ que es va tancar amb la interpretació de l’Himne de la Comunitat Valenciana.

Deixa el teu comentari