Les obres de condicionament de l’antiga estació de Renfe de Quart de Poblet arriben a la seua fi

La instal·lació albergarà un espai smart, una oficina d’informació turística i una sala polivalent


El projecte està cofinançat pel FEDER en el marc de l’estratègia EDUSI

L’alcaldessa de Quart de Poblet, Carmen Martínez, acompanyada per la regidora de Turisme, Cristina Mora, i el regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible, Juan Medina, ha visitat l’antiga estació de tren per a conéixer de primera mà l’última fase del procés de condicionament de l’emblemàtic edifici. Gràcies a aquest projecte, cofinançat al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), a través del Programa Operatiu Plurirregional d’Espanya (POPE) 2014-2020 en el marc de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible (EDUSI) municipal, la instal·lació albergarà una oficina d’informació ciutadana i turística i una sala polivalent.

En concret, l’antiga estació de 160 metres quadrats acollirà en la planta baixa el punt d’informació, així com una sala smart, de serveis intel·ligents, destinada a qüestions de mobilitat i seguretat ciutadana. Quant a la planta superior, s’ha realitzat una diàfana sala polivalent, en la qual es realitzaran diferents activitats i que permetrà mostrar la riquesa patrimonial i turística del municipi. Tots dos espais estaran connectats, si bé, es podrà accedir de manera individual a cadascuna d’ells.

Els treballs s’han realitzat privilegiant el respecte a l’antiga estació, però incloent millores que modernitzen i faciliten l’ús del recinte. A més, s’ha prestat especial atenció a l’accessibilitat universal, centrant-se en els col·lectius de major vulnerabilitat.

Situat en un lloc privilegiat del municipi, en el cor del nou eix urbà i accessible per a persones amb mobilitat reduïda, s’ha reforçat el simbolisme del propi edifici com a part del patrimoni arquitectònic de Quart de Poblet, convertint-se en un referent de la infraestructura ferroviària pràcticament desapareguda. Així, la instal·lació mantindrà la seua importància predominant, però integrant-se en l’entorn urbà i respectant els elements urbanístics pròxims.

Comenta la notícia