Les obres de desamiantat del pavelló central de l’antic hospital La Fe comencen el 12 de gener

L’obra s’ha adjudicat per un pressupost de 5.663.852,23 euros i afecta a 43.845,34 metres quadrats d’un total de 51.459,25 del pavelló central
S’espera que les obres comencen el 12 de gener de 2021 i acaben al novembre de 2021

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha adjudicat les obres de desamiantat estructural del pavelló central de l’antic hospital La Fe. Dimarts que ve, 12 gener, se signarà l’acta de comprovació de replanteig i inici d’obres, que està previst que acaben al novembre de 2021. Amb aquesta actuació, pas previ necessari per a la seua posterior demolició, continuen les obres de transformació de l’antic hospital La Fe de Campanar en el nou Complex Sanitari ‘Campanar-Ernest Lluch’.

Aquesta obra s’ha adjudicat per un pressupost de 5.663.852,23 euros. La superfície construïda del Pavelló Central és de 51.459,25 metres quadrats, dels quals estan afectats per l’amiant estructural a retirar uns 43.845,34 metres quadrats.

Aquesta operació constituirà una de les intervencions de desamiantat estructural d’edificis de major envergadura realitzada en l’estat espanyol. Aquesta actuació és semblant a la ja realitzada en el pavelló de Rehabilitació.

D’un altre costat, les obres de construcció del nou centre de salut ‘Campanar II’ iniciades al gener de 2020, segueixen en fase d’execució. Aquest nou centre d’Atenció Primària donarà servei al departament de salut València-La Fe i comptarà amb un Punt d’Atenció Continuada amb 6 consultes d’urgències; sala de raigs X; 34 consultes de medicina de família; 6 consultes pediàtriques.

Així mateix, comptarà amb una unitat d’odontologia preventiva; una sala d’extraccions, tractament i cures; una àrea de cirurgia menor ambulatòria; una àrea maternal; una àrea de rehabilitació; una àrea de salut sexual i reproductiva; una àrea de salut mental; una àrea de prevenció precoç del càncer de mama i l’àrea administrativa i de direcció del centre. Aquest centre donarà servei a al voltant de 31.000 habitants.

Quant al nou centre d’especialitats, que donarà servei d’Atenció Especialitzada a uns 250.000 habitants, comptarà amb una àrea de cirurgia major ambulatòria amb 4 quiròfans; 55 consultes de 19 especialitats; 11 sales d’exploracions funcionals; gabinet d’endoscòpies; àrea de diagnòstic per imatge; àrea d’extraccions i laboratori, i l’àrea administrativa i de direcció del centre.

Tots dos edificis, que ocuparan una superfície d’uns 10.000 metres quadrats de la parcel·la de l’antic hospital La Fe, milloraran tant l’Atenció Primària dels veïns i veïnes de la zona de Campanar, gràcies al nou centre se salut, com l’Atenció Especialitzada, ja que l’edifici d’especialitats es concep com un centre d’alta resolució que permetrà reduir els desplaçaments al nou hospital La Fe de *Malilla i atendre amb la major celeritat als i les pacients.

També continuen en execució les obres per a la reforma i rehabilitació de l’antic edifique d’Investigació i Laboratoris per a albergar la nova seu del Servei d’Emergències Sanitàries de València (SES), que actualment se situa en l’antiga Escola d’Infermeria de *Campanar.

En l’edifici reformat se situaran a més de les dependències administratives i d’emmagatzematge del SES, la bases SAMU Alfa III i Alfa VII, que cobreixen l’àrea metropolitana de València. Les obres es van iniciar al gener de 2020 i s’espera es concloguen en el segon trimestre de 2021.

Deixa el teu comentari