Les persones amb discapacitat de Quart de Poblet es visibilitzen amb el vídeo “Que la COVID no ens faça invisibles”

L’Ajuntament de Quart de Poblet llança una campanya de conscienciació amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

“Que la COVID no ens faça invisibles”. Sota aquest lema, les persones amb discapacitat de Quart de Poblet han protagonitzat un vídeo en el qual han compartit les seues experiències, sentiments i necessitats durant la crisi sanitària i han reclamat el seu lloc en la societat, especialment ara que la pandèmia ha reduït la seua presència en els espais públics i la seua participació en algunes iniciatives del municipi.

Aquest document audiovisual forma part de la campanya de visibilització i conscienciació que l’Ajuntament de Quart de Poblet ha posat en marxa per a combatre l’exclusió d’aquest col·lectiu, que per tractar-se d’un grup més vulnerable davant la malaltia ha vist com el seu dia a dia es modificava sensiblement, afectant principalment les seues relacions socials i al desenvolupament habitual de les seues activitats.

Les pròpies persones amb discapacitat, a través dels seus testimoniatges, han volgut fer escoltar la seua veu, recordant “que som visibles, i que estem treballant encara que la gent no ho veja”. També han llançat un missatge apel·lant a la responsabilitat de tota la població, demandant que se seguisquen les mesures de seguretat i higiene decretades per a poder tornar com més prompte millor a una situació segura per a tots i totes.

La campanya s’ha articulat entorn del 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, si bé, es tracta d’una labor de llarg recorregut. Des de l’Ajuntament s’estan reforçant les polítiques entorn de les persones amb discapacitat per a evitar una reculada en els seus drets a causa de la pandèmia global i assegurar que es continua avançant cap a la seua plena inclusió en la societat.

A més del document audiovisual, que pot veure’s en el canal de Youtube i en les xarxes socials de l’Ajuntament, també s’ha llançat una campanya de comunicació col·locada en els opis del municipi amb l’objectiu de conscienciar sobre la situació que estan vivint i recordar que, malgrat que siguen menys visibles en els espais compartits, continuen formant part de la societat.

Per a la realització del vídeo han col·laborat totes les associacions de Quart de Poblet implicades en el món de la discapacitat, la qual cosa torna a evidenciar l’estreta relació que existeix entre el Consistori i el teixit associatiu del municipi. Així, en ella han participat l’Associació Pro Discapacitats de l’Horta Sud (APRODIS), l’Associació de Famílies de Persones amb Diversitat Funcional (AFACO), el Centre Ocupacional, el club de triatló i paratriatló Tri-Tortugues Quart, l’associació Quart sense Barreres (Qusiba), el Voluntariat Mediambiental de l’associació Inspira’t, el Servei d’Ocupació (SEPIFE), el Centre de Dia i Residència Mixta, Patronat Intermunicipal Francisco Esteve, l’associació Lluerna, i la Societat Musical La Va unir.

Teatre accessible

Dins de les activitats organitzades per a commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, l’Ajuntament ha programat la representació de l’obra de teatre “Acampada”, premi a les Arts escèniques valencianes al Millor Espectacle de Teatre 2020.

L’espectacle, que comptarà amb servei d’intèrprets en llengua de signes, tindrà lloc en l’Auditori Vaig moldre de Vila el divendres 4 de desembre a les 20.30 hores. Les entrades poden comprar-se en www.servientradas.com i des d’una hora abans en taquilla a l’auditori.

“Acampada” planteja a manera de simulacre què podria succeir si sis amics i amigues amb cultures i capacitats físiques i psicològiques diverses passaren un cap de setmana junts en la naturalesa.

Deixa el teu comentari