Les persones sordes, protagonistes de la nova exposició del Centre Cultural d’Almussafes

El fotògraf d’Almussafes Carlos Carla mostra en aquesta infraestructura pública una col·lecció d’imatges amb una finalitat inclusiva

‘El món sord’ s’inaugurarà el pròxim divendres 11 de gener a les 20 hores i es podrà visitar fins al 31 de gener

De l’11 al 31 de gener, l’artista almussafeny Carlos Carla exposa en el Centre Cultural d’Almussafes la seua col·lecció de fotografies ‘El món sord’, en la qual intenta transmetre que les persones sordes tenen unes necessitats, unes inquietuds i unes emocions que no són tan diferents de les de la resta de la societat. La inauguració de la mostra es durà a terme aquest mateix divendres 11 a les 20 hores. “És un bon exemple de com explicar a la societat una realitat que moltes vegades no es té en compte i que és necessari ensenyar”, destaquen des de Cultura.

El Centre Cultural d’Almussafes arranca l’any 2019 amb la inauguració d’una exposició fotogràfica carregada de sentiment, en la qual ha tingut una part molt activa el personal de l’àrea contractat a través del programa EMPUJU.

Carlos Carla acosta a la ciutadania ‘El món sord’, una selecció d’imatges que plantegen la dimensió de les persones sordes en un món en el qual conviuen amb persones oients, amics, pares, mares i fills a través de l’afecte, l’amor i totes les emocions que es poden sentir.

La mostra, que s’inaugurarà el pròxim divendres 11 de gener a les 20 hores a la sala d’exposicions, estarà disponible fins al pròxim 31 de gener en l’horari habitual d’obertura de la infraestructura.

Carlos Carla plasma a través de mig centenar d’instantànies i amb gran sensibilitat, els sentiments i les emocions dels membres del col·lectiu de persones sordes, fent reflexionar i descobrint les necessitats, inquietuds i emocions d’aquestes persones que, tal com es descriu en la presentació del treball “no són tan diferents de les de la resta” de la societat.

“L’art és una poderosa arma per a difondre missatges relacionats amb la solidaritat, la inclusió i la igualtat perquè malgrat la duresa que puga tindre el contingut del que es vol transmetre la bellesa facilita aqueix treball. En aquest cas l’exposició és un bon exemple de com explicar a la societat una realitat que moltes vegades no es té en compte i que és necessari ensenyar”.

 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.