Les roses de paper contra la violència masclista

L’alumnat de l’IES Eduardo Primo de Carlet va retre dimarts un emotiu homenatge a les 52 víctimes de la violència masclista durant el 2018. Els artífexs foren l’alumnat de 2n curs d’integració social d’este institut sota la direcció de la seua professora Imma Bellver. L’activitat inicialment prevista per al divendres 16 de novembre es va suspendre per la pluja, però ahir es va celebrar finalment una marxa contra la violència de gènere des de l’institut fins a les portes de l’Ajuntament.

Més d’un centenar d’alumnes desfilaren pels carrers de la ciutat, sota pancarta «La teua lluita és la meua lluita», amb roses fetes de paper de diari i cartells amb els noms i l’edat de les víctimes de violència masclista. L’acte es va tancar a la porta de l’Ajuntament amb una representació teatral on escenificaren la situació de les víctimes i llegiren el poema de Vicent Andrés Estellés. Una de les alumnes va presentar l’acte i va explicar les reivindicacions dels més joves per tal que es complisquen totes les mesures i plans que els governs han fet al respecte d’este problema social, a més reivindicaren el paper de l’educació per a acabar amb este tipus de violència, recordaren totes les víctimes i han escenificat l’esperança amb les roses de paper del poema de Vicent Andrés Estellés.

Un menut altar en homenatge a les víctimes recull des d’ahir a la porta de l’Ajuntament els noms de les 52 víctimes de violència masclista durant el 2018 i les roses de paper que depositaren els més joves i les persones que s’hi acostaren a vore-ho.

Esta activitat estava inscrita dins de la programació que la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Carlet ha dut a terme per a commemorar el 25N.

Deixa el teu comentari