‘Les Saurines’, la nova producció de l’Institut Valencià de Cultura, arriba al Teatre Rialto

Estarà en cartell del 12 de novembre al 12 de desembre 

És un espectacle escrit i dirigit per Mafalda Bellido 

La nova producció de l’Institut Valencià de Cultura arriba a l’escenari del Teatre Rialto de València, on estarà en cartell del 12 de novembre al 12 de desembre. 

Es tracta d’una obra escrita i dirigida per Mafalda Bellido i interpretada per Arianne Algarra, Raúl Ferrando, Empar Canet, Cristina García, Sergio Ibáñez, Estela Martínez, Fernando Soler i Begoña Tena. 

Tot el procés de producció de l’espectacle ha tingut lloc a la ciutat de Castelló i la seua estrena va ser el passat 30 d’octubre al Teatre Principal de Castelló, dins de la política de descentralització i vertebració de la producció i l’exhibició que du a terme l’IVC. 

‘Les Saurines’ també ha estat al Teatre Arniches d’Alacant, on el passat 5 de novembre es va representar inaugurant la XXIX Muestra de Teatro Español de Autores Contemporáneos. 

En paraules de la seua autora i directora Mafalda Bellido: ‘Les Saurines’ és una comèdia molt dramàtica i un drama molt còmic, que ha pres la seua forma definitiva a peu d’escenari durant els assajos i amb la generosa col·laboració de tots els intèrprets”.

‘Les Saurines’ és la història d’un poble de l’interior de Castelló que s’ha quedat sense aigua, un tema ben actual en el nostre entorn. També és la història dels seus camps, dels seus cultius i del llegat d’unes dones i un pèndol que travessa unes quantes generacions. I també del que està amagat, dels secrets de família que tard o d’hora ixen, inevitablement, a la llum, com l’aigua d’un brollador.

Tot va nàixer d’una pregunta: per què una dona capaç de trobar aigua no vol compartir la que té quan la sequera castiga el seu poble? I també d’un objecte, un pèndol que hi havia a casa de l’autora, que apreciaven especialment el seu iaio i el seu pare, i ara ella, encara que cap dels tres havia sigut saurí. 

En aquesta obra plena de secrets trobarem la resposta, una resposta que es troba en l’amor a l’aigua i en la cada vegada més necessària cura de la natura, però la resposta també és una recerca de la pròpia identitat i del pes que el llegat familiar té en les nostres accions, quan a voltes ens nuga i ens impedeix avançar. 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.