Les set noves acadèmiques de AVL han pres possessió del seu carrec després d’una renovació paritària

Les set noves integrants de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) han pres possessió dels seus càrrecs aquest dimecres en el Monestir de Sant Miquel dels Reis de València. 

Amb les noves acadèmiques es renova un terç dels membres de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i s’adequa a la llei de paritat L’elecció de les noves components de l’AVL la va dur a terme aquesta institució el passat mes de març per a complir amb la renovació d’un terç dels seus membres i adequar l’entitat a la Llei d’Igualtat. D’aquesta manera l’acadèmia, que comptava amb quatre dones, passa ara a tindre deu i onze homes. A més  baixa la mitjana d’edat dels seus components.

Rosa Agost, Maria Àngels Francesc, Àngels Gregori, Carme Manuel, Maria Josep Marí, Sandra Montserrat i Vicenta Taxa són les noves incorporacions i ocuparan per un període de quinze anys els llocs deixats per Antoni Ferrando, Emili Casanova, Albert Hauf, Lluis Meseguer, Maria Isabel Guardiola, Honorat Ros i Eduard Mira.

Les noves acadèmiques  han promés “complir fidelment” les seues “obligacions” com a membres de l’AVL “amb lleialtat a la Constitució a l’Estatut d’Autonomia, a la resta de l’ordenament jurídic i les institucions de govern valencianes”. Així mateix, s’han compromès a actuar “amb objectivitat i independència” per a “millorar el servici del poble valencià”.

Deixa el teu comentari