L’Escoleta Municipal comença el curs amb noves instal·lacions

S’han renovat completament els banys i el menjador del centre infantil

Esta setmana han finalitzat les obres en l’Escoleta Infantil Municipal amb les que s’han reformat íntegrament els banys i el menjador i s’han millorat les rampes d’accés gràcies a una subvenció de 38.000 euros del Pla de Millora de Centres Educatius Municipals de la Diputació de València. L’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, i la regidora d’Educació, Laura Ruiz van visitar ahir les instal·lacions que ja estan preparades per a iniciar l’activitat lectiva el proper dilluns 9 de setembre. 

Les actuacions realitzades íntegrament durant els mesos d’estiu han permès la reforma completa dels banys, amb la substitució dels sanitaris i rentamans, tots ells adaptats per a l’alumnat d’infantil. També s’ha reformat completament el menjador canviant el paviment i el material de les parets i s’ha actuat sobre les diverses rampes d’accés a l’edifici instal·lant sòl antideslitzant i nous elements de subjecció. 

Laura Ruiz, regidora d’educació, destacava la necessitat que presentaven les instal·lacions d’una actuació d’este tipus, “després de 34 anys d’ús intens, el centre requeria una intervenció urgent per tal de seguir oferint un servei d’educació pública de qualitat que siga l’inici d’una trajectòria educativa d’èxit». 

Dins del mateix pla provincial de millora de centres educatius està previst finalitzar la licitació i adjudicació de les obres en les pròximes setmanes, la retirada de les reixes i fusteries exteriors del Col·legi Víctor Oroval i la substitució per noves finestres d’alumini, millorant així les condicions tèrmiques dels edifici. L’actuació suposarà una inversió de 90.000€. 

A banda de les obres realitzades amb ajudes de la Diputació de València, l’Ajuntament de Carcaixent ha realitzat millores en el CEIP José Maria Boquera amb fons propis. Així, s’ha canviat el paviment de la cuina i del rebost del centre junt a altres millores d’adequació de les instal·lacions amb una inversió total de 17.600€

L’alcalde de Carcaixent, Paco Salom recordava que “invertir en educació no és una despesa sinó una inversió que revertirà en els nostres xiquets i xiquetes amb una millor formació i millors condicions,  el que suposa una aposta pel futur de les persones i de la pròpia ciutat. Per això, executar intervencions com les que hem fet i tenim previst dur a terme gràcies al suport d’altres administracions són una molt bona noticia per a totes i tots”, manifestava. En esta línia, Salom ha volgut remarcar que el manteniment dels centres correspon als ajuntaments, però que les inversions són cosa de Conselleria, «esperem que amb el Pla Edificant al qual ja estem adherits pugam dur a terme les millores que ens van traslladar els consells escolars de cada centre i fer front a uns problemes estructurals de les instal·lacions que venim arrossegant des de dècades».

Deixa el teu comentari