L’espectacle Granell. De mà en mà s’acomiada del públic amb quatre concerts al mes de febrer

· Entre l’1 i el 8 de febrer les localitats de Manises, Beniarjó, la Pobla de Vallbona i Montserrat acolliran aquest recital en el que Borja Penalba i Francesc Anyó posen música als versos de Marc Granell

· Aquest cicle de concerts promogut per l’Àrea de Cultura complementa la publicació de l’obra completa de Marc Granell per part de la Institució Alfons el Magnànim

26/gener/2018. El cicle de concerts Granell. De mà en mà arriba a la fi del seu recorregut amb els recitals que al llarg dels propers dies s’oferiran a les localitats de Manises (1 de febrer), Beniarjó (3 de febrer), la Pobla de Vallbona (4 de febrer) i Montserrat (8 de febrer). L’espectacle en el que Borja Penalba i Francesc Anyó posen música als versos del poeta Marc Granell baixarà el teló després d’un itinerari integrat per 14 actuacions, entre les quals s’ha visitat els municipis de Foios, Vallada, Carcaixent, Requena, la Pobla de Farnals, Nàquera, Algar de Palància, Barx, Museros i Càrcer.

Aquesta iniciativa, impulsada des de l’àrea de Cultura de la Diputació de València, forma part de les activitats paral·leles amb motiu de la presentació del llibre Marc Granell. Poesia completa, 1976-2016, prologat per Francesc Calafat i publicat dintre de la col·lecció de Poesia de la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació. Un treball que reuneix el conjunt de l’obra poètica de Granell al llarg de quatre dècades, incloent també alguns poemes fins ara inèdits.

El diputat de Cultura, Xavier Rius, s’ha mostrat «especialment satisfet» per l’acceptació que ha tingut l’espectacle Granell. De mà en mà entre el públic valencià, el qual ha facilitat «l’apropament del conjunt de la ciutadania a la producció lírica d’un dels poetes vius més importants que tenim els valencians i les valencianes». I fent-t’ho, a més, «de forma dinàmica i directa», ha subratllat el diputat.

Poesia als escenaris

Els assistents al cicle de concerts Granell. De mà en mà tenen l’oportunitat de viure una aproximació a «l’essència revolucionària» de la poesia de Marc Granell. Uns versos apassionats, irònics, feridors, commovedors, carregats de dignitat i de bellesa.

Des de ‘El xiquet soldat’, passant per la ‘Cançò de bressol per a despertar consciències’, o d’altres carregats d’ironia, sarcasme i amor, com ara ‘Vesprada d’amor i única’ o ‘Versos per a Anna’. Tots els estils lírics treballats per Marc Granell troben el seu espai en un espectacle on Borja Penalba i Francesc Anyó –com ja feren anteriorment amb l’obra de Vicent Andrés Estellés– han tornat a pujar la poesia als escenaris.

Deixa el teu comentari