L’exposició “Avancem” obri la programació pel 25 de novembre

Teatre, projeccions i fotografia per a commemorar el dia per a l’eliminació de la violència contra les dones

2016-11-10-photo-00000001Ahir es va inaugurar l’exposició “Avancem?”, una exposició fotogràfica itinerant, cedida per Amnistia Internacional, que mostra que encara hi ha una important desigualtat, discriminació i violació dels drets humans de les dones i xiquetes al món. L’exposició està organitzada en 21 panells que presenten testimonis i històries personals de dones de diferents països al voltant de temes com ara la llibertat d’expressió o els drets sexuals i reproductius.

Per a la propera setmana està prevista la projecció-debat “Els micromasclismes”, on es projectaran 2 vídeos-curts en què es mostren actituds masclistes molt quotidianes tant en homes com en dones. A continuació, intervindran professionals experts en igualtat de gènere per a debatre sobre el fet que, sovint, comportaments que es produeixen al nostre entorn diàriament generen violència i desigualtat. La projecció i posterior debat tindran lloc el dimarts 16, a les19:30 hores, a la Biblioteca Municipal.

Una altra de les activitats programades és l’espectacle teatral Passos lleugers, destinat especialment a alumnes de 2n cicle d’ESO i 1r de Batxillerat amb un objectiu clar de conscienciació, però també de prevenció. Es tracta d’una producció de la Companyia CRIT que presenta testimonis reals, documentats per Amnistia Internacional, de dones que han patit la violència masclista. Finalitzada la representació, s’obrirà un debat dirigit per personal expert dels diferents àmbits d’intervenció: acadèmic, social, cultural… en què els joves podran fer aportacions i consultar dubtes.

Teresa Oliver, regidora de Benestar Social, ha remarcat la necessitat de continuar reivindicant el 25 de novembre, Dia mundial per a l’eliminació de la violència contra les dones, “és una actitud conseqüència directa de la discriminació que patim les dones, tant en la llei com en la pràctica; no obstant, creiem que açò es pot evitar i per això apostem per la prevenció”. Per este motiu, les activitats programades tenen un clar objectiu conscienciador orientat a la població més jove, “els xiquets i les xiquetes de hui són els que han d’acabar amb els estereotips masclistes quasi des del principi de la seua vida. Elles i ells hi tenen la clau”, ha afegit Teresa Oliver.

Deixa el teu comentari