L’exposició ‘Exili Il·lustrat’ de l’IVAJ arriba a l’octubre a Gata de Gorgos, Llíria i València

Consta de 36 il·lustracions de 36 personatges que van marxar a l’exili i acosta la problemàtica actual de les persones refugiades


Centres educatius i entitats socials poden sol·licitar-la a través de la web mimporta.info

dav

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), a través del programa ‘M’importa. Educació en Valors’, ha programat l’exposició ‘Exili Il·lustrat’ en aquest mes d’octubre a Gata de Gorgos, Llíria i València.

La iniciativa ‘Exili Il·lustrat’ es vincula amb la memòria democràtica i, al mateix temps, convida a una reflexió sobre les persones refugiades en l’actualitat, que fugen de les guerres, la intolerància, les catàstrofes o de la fam.

L’exposició es pot visitar del 4 al 10 d’octubre a la Biblioteca Pública Municipal Carme Miquelde Gata de Gorgos; del 4 al 15 d’octubre romandrà en l’IES Laurona de Llíria i del 18 al 29 d’octubre en l’IES Ravatxol a Castellar-Oliveral de València.

L’exposició és una galeria de 36 vides dibuixades per 36 il·lustradors i il·lustradores dels més variats estils, que representen a personatges que van marxar a l’exili, entre les quals es troben Rafael Alberti, Max Aub, Manuel Azaña, Luis Buñuel, Clara Campoamor, Neus Català, Antonio Machado o Josep Renau, entre altres.

Exili I·lustrat’ va nàixer de la col·laboració del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, comissariada per MacDiego, com un homenatge als més de 500.000 homes i dones, la majoria vides anònimes, que es van veure obligades a abandonar el territori espanyol en acabar la Guerra Civil.

A més, a través de la sèrie ‘M’importa d’ Educació en Valors’, s’acompanya amb una guia didàctica explicativa de les biografies i de sensibilització sobre les persones refugiades en l’actualitat.

Ajuntaments, entitats socials, centres educatius i centres juvenils interessats a acostar l’exposició poden sol·licitar-la telemàticament a través de la web del programa.

Deixa el teu comentari