L’exposició ‘Exili Il·lustrat’ de l’IVAJ arriba al juny a Benetússer, Almàssera i San Antonio de Benagéber

Consta de 36 il·lustracions de 36 personatges que van marxar a l’exili i acosta la problemàtica actual de les persones refugiades

Centres educatius i entitats socials poden sol·licitar-la a través de la web mimporta.inf

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), a través del programa ‘M’importa. Educació en Valors’, ha programat l’exposició ‘Exili Il·lustrat’ durant el mes de juny a Benetússer, Almàssera i San Antonio de Benagéber.

El calendari expositiu s’inicia del 3 al 12 de juny en el Xalet de la Xapa de Benetússer. Del 7 al 18 de juny es presenta a la sala d’exposicions del Centre Cultural d’Almàssera, a través de la Associació de Veins i Veïnes d’Almàssera i del 14 al 20 de juny arribarà al Centre Juvenil SAB JOVE, a San Antonio de Benagéber.

La iniciativa ‘Exili Il·lustrat’ es vincula amb la memòria democràtica i, al mateix temps, convida a una reflexió sobre les persones refugiades en l’actualitat, que fugen de les guerres, la intolerància, les catàstrofes o de la fam.

L’exposició és una galeria de 36 vides dibuixades per 36 il·lustradors i il·lustradores dels més variats estils, que representen a personatges que van marxar a l’exili entre les quals es troben, Rafael Alberti, Manuel Azaña, Luis Buñuel, Clara Campoamor, Antonio Machado o Juan Negrín, entre altres.

La mostra amb il·lustracions de cos sencer i dimensions quasi reals presenta a rellevants personalitats obligades a marxar d’Espanya i a refugiar-se en altres països.

Exili I·lustrat’ va nàixer de la col·laboració del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, comissariada per MacDiego, com un homenatge als més de 500.000 homes i dones, la majoria vides anònimes, que es van veure obligades a abandonar el territori espanyol en acabar la Guerra Civil.

A més, a través de la sèrie ‘M’importa d’ Educació en Valors’, s’acompanya amb una guia didàctica explicativa de les biografies i de sensibilització sobre les persones refugiades en l’actualitat.

Ajuntaments, entitats socials, centres educatius i centres juvenils interessats a acostar tant l’exposició’Exili Il·lustrat’ com Noemtoqueselwhatsapp poden sol·licitar-ho telemàticament a través de la web del programa: consultar ací.

La programació de l’exposició itinerant està condicionada per la situació provocada per la COVID-19 i les mesures sanitàries vigents.

Deixa el teu comentari