L’exposició ‘Exili Il·lustrat’ de l’IVAJ es presenta a l’abril a Almenara, Poble Nou de Benitatxell, Guadassuar, Finestrat i Elx

Consta de 36 il·lustracions de 36 personatges que van marxar a l’exili i acosta els problemes actuals de les persones refugiades

Centres educatius i entitats socials poden sol·licitar-la a través de la web mimporta.info

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), a través del programa ‘M’importa. Educació en Valors’, ha programat l’exposició ‘Exili Il·lustrat’ durant el mes d’abril a València, Almenara, Poble Nou de Benitatxell, Guadassuar, Finestrat i Elx.

Després del seu pas pel centre municipal de Joventut de Patraix, a València, s’exposa del 12 al 16 d’abril a la Biblioteca Municipal Joan Fuster d’Almenara.

Poble Nou de Benitatxell l’acollirà a la biblioteca municipal del 14 al 19 d’abril i el Punt Jove de Guadassuar del 19 al 23 d’abril.

El calendari expositiu del mes d’abril inclou, del 20 al 25 d’abril, el Centre Juvenil de Finestrat i, del 26 al 30 d’abril, l’Institut d’Educació Secundària Torrellano d’Elx.

La iniciativa ‘Exili Il·lustrat’ es vincula amb la memòria democràtica i, al mateix temps, convida a una reflexió sobre les persones refugiades en l’actualitat, que fugen de les guerres, la intolerància, les catàstrofes o de la fam.

L’exposició és una galeria de 36 vides dibuixades per 36 il·lustradors i il·lustradores dels més variats estils, que representen a personatges que van marxar a l’exili entre les quals es troben, Rafael Alberti, Manuel Azaña, Luis Buñuel, Clara Campoamor, Antonio Machado o Juan Negrín, entre altres.

La mostra amb il·lustracions de cos sencer i dimensions quasi reals presenta a rellevants personalitats obligades a marxar d’Espanya i a refugiar-se en altres països.

‘Exili I·lustrat’ va nàixer de la col·laboració del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, comissariada per MacDiego, com un homenatge als més de 500.000 homes i dones, la majoria vides anònimes, que es van veure obligades a abandonar el territori espanyol en acabar la Guerra Civil.

A més, a través de la sèrie ‘M’importa d’ Educació en Valors’, s’acompanya amb una guia didàctica explicativa de les biografies i de sensibilització sobre les persones refugiades en l’actualitat.

Ajuntaments, entitats socials, centres educatius i centres juvenils interessats a acostar tant l’exposició ‘Exili Il·lustrat’ com Noemtoqueselwhatsapp poden sol·licitar-ho telemàticament a través de la web del programa (consultar ací),

La programació de l’exposició itinerant està condicionada per la situació provocada per la COVID-19 i les mesures sanitàries vigents.

Comenta la notícia