L’exposició itinerant de la Universitat de València sobre la Ruta de la Seda arriba a L’Eliana

Els interessats podran visitar aquesta mostra expositiva en el Centre Soci Cultural de l’Eliana fins al 27 octubre. L’exposició “La participació valenciana en la Ruta de la Seda. Història, paisatge i patrimoni posa de manifest l’enorme influència que va tindre la seda en la història i la cultura valencianes entre els segles XV i XIX.

Han inaugurat la mostra, aquest divendres 8 d’octubre a les 12.30 hores, l’alcalde de l’Eliana, Salva Torrent; el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla; el representant de Caixa Popular, Juanjo Merino; el comissari de l’exposició, el professor de la Universitat de València Ricardo Franch; i la regidora de Cultura de l’Ajuntament de L’Eliana, Eva Santafé.

El vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla, ha destacat l’esforç dels professors Ricardo Franch (comissari), Germán Navarro i Daniel Muñoz, que “han fet un encomiable esforç d’investigació i síntesi en els 22 panells que formen l’exposició i que constitueixen un excel·lent compendi amb una mirada transversal, que manifesta la importància de la producció, la transformació i el comerç de la seda per a València i el seu entorn territorial durant el període segle XV-XVIII.

“Com a Ajuntament estem molt satisfets d’acollir aquesta exposició”, ha declarat l’alcalde de l’Eliana, Salva Torrent, qui ha afegit que “aquesta mostra representa una oportunitat única per a visibilitzar el significat que la seda va tindre per als valencians entre els segles XV i XIX”.

El comissari de la mostra i catedràtic d’Història Moderna de la Universitat de València, Ricardo Franch, ha explicat als assistents que la present exposició pretén “contribuir a la recuperació de la memòria col·lectiva d’una activitat que tanta influència ha exercit en la nostra història”, i ha repassat amb ells els panells que van des de la seda en el Segle d’Or del comerç valencià Baixmedieval, a la creació del gremi de “Velluters”, les temptatives de modernització o la decadència de la producció tèxtil des de finals del segle XVIII.

Aquesta exposició itinerant, produïda pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València, amb la col·laboració de Caixa Popular i Turisme Comunitat Valenciana, pretén contribuir al coneixement d’una etapa fonamental de la nostra història vinculada al territori valencià. La mostra La participació valenciana en la Ruta de la Seda. Història, paisatge i patrimoni té un caràcter itinerant. Ja ha estat exposada al Jardí Botànic de la UV a València i en Ontinyent, Alaquàs, i Requena. Ara estarà a l’Eliana fins al 27 d’octubre i continuarà el seu recorregut per les poblacions del territori valencià amb la finalitat que la societat conega i valore el seu patrimoni històric i social.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.