L’exposició itinerant ‘Exili Il·lustrat’ de l’IVAJ comença el seu recorregut 2021 a Picanya, Guadassuar i Finestrat

Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives

dav

La mostra consta de 36 il·lustracions de 36 personatges que van marxar a l’exili i acosta la situació actual de les persones refugiades
Centres juvenils, educatius i entitats locals poden sol·licitar-la a través de la web mimporta.info

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), a través del programa ‘M’importa. Educació en Valors’, comença l’any 2021 amb l’exposició itinerant ‘Exili Il·lustrat’, que arriba als municipis de Picanya, Guadassuar i Finestrat.

Del 7 al 15 de gener, l’exposició es mostra en el Institut d’Educació Secundària IES Enric Valor de Picanya; del 18 al 24 de gener, a la Casa Jove de Guadassuar i, del 25 al 31 de gener, romandrà en el Centre Juvenil de Finestrat.

La iniciativa ‘Exili Il·lustrat’ es vincula amb la memòria democràtica i convida a una reflexió sobre les persones refugiades en l’actualitat, que fugen de les guerres, la intolerància, les catàstrofes o de la fam.

L’exposició és una galeria de 36 vides dibuixades per 36 il·lustradors i il·lustradores dels més variats estils que representen a personatges que van marxar a l’exili, entre les quals es troben Rafael Alberti, Manuel Azaña, Luis Buñuel, Clara Campoamor, Antonio Machado o Juan Negrín, entre altres.

La mostra, amb il·lustracions de cos sencer i dimensions quasi reals, recorda a rellevants personalitats obligades a marxar d’Espanya i a refugiar-se en altres països.

‘Exili I·lustrat’ va nàixer de la col·laboració del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, comissariada per MacDiego, com un homenatge als més de 500.000 homes i dones, la majoria persones anònimes, que es van veure obligades a abandonar el territori espanyol en acabar la Guerra Civil.

A més, la sèrie ‘M’importa d’ Educació en Valors’ s’acompanya amb una guia didàctica explicativa de les biografies i de sensibilització sobre les persones refugiades en l’actualitat.

Ajuntaments, entitats socials, centres educatius i centres juvenils interessats a acostar tant l’exposició ‘Exili Il·lustrat’, així com la de ‘Noemtoqueselwhatsapp’, poden sol·licitar-ho telemàticament a través de la web del programa: consultar ací

Deixa el teu comentari